Izvor: Piplmetar.rs, 29.Feb.2024, 18:31

Preslatki Marko (8) je najmlađi karikaturista u Srbiji: Crta kao od šale, a evo zašto ga zovu Zmaj

J. S.


Koliko je posvećen onome što radi pokazuju upravo njegova dela

Foto: ZAmedia


Marko Janković (8) iz Zaječara imao je sreću da rano upozna mentora koji će mu otkriti sve tajne dobre karikature. Počeli su zajedno da rade pre nekoliko godina i sada imaju čime da se pohvale, prenosi ZAmedia.
Koliko je posvećen onome što radi pokazuju upravo njegova dela. Karikature koje Marko radi >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << uglavnom su odrazi ličnosti ljudi iz njegovog najbližeg okruženja.
Moj prvi zbirni rad je moja porodica , moj ljubimac, moja braća i deka. Deka je bio jako srećan kad sam mu poklonio. Posle me je inspirisalo da radim ljude koje ne poznajem, glumce, jutjubere… – kaže Marko.

Talenat su prepoznali roditelji i vaspitačice, a dalje je nastavio sa mentorom koji mu je dao korisne savete.
– Prvo nacrtamo, pa krećemo da bojimo lice. Onda gledamo sa slike gde je senka, a gde svetlo i tako i crtamo. Lice mi je najteže jer ima mnogo detalja, usne, oči, zenice… – dodaje mališan.
Sada je Marko posvećen finesama i jedinstvenom stilu po kom će Marko, poznatiji kao Zmaj, biti prepoznatljiv.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Mali Marko (8) je najmlađi karikaturista u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2024, 00:03

ZAJEČAR - ​Marko Janković (8) iz Zaječara imao je sreću da rano upozna mentora koji će mu otkriti sve tajne dobre karikature. Počeli su zajedno da rade prije nekoliko godina i sada imaju čime da se pohvale, prenosi "ZAmedia".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.