Izvor: RTV 5, 25.Avg.2012, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen portal koji prati kako vlast troši pare

Prati se trošenje para iz budžeta deset gradova i opština u Srbiji - Beograda, Zaječara, Novog Sada, Valjeva, Čačka, Prijepolja, Leskovca, Niša, Palilule i Zvezdare.
Direktorka te organizacije Vukosava Crnjanski rekla je da je cilj projekta da kroz uključivanje gradjana i šire javnosti i praćenje lokalnih budžeta i investicija doprinese većoj transparentnosti budžetskog procesa.
"Novac u budžetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << je novac svih nas. Svako od nas ima pravo da zna tačno šta se kada i kao finansira našim parama", rekla je Crnjanski novinarima.
NVO CRTA osim ovog portala ima i portal Istinomer na kom se analiziraju izjave i obećanja političara i u kojoj meri su ispunjena i Otvoreni parlament koji je usmeren na povećanje transparentnosti rada republičkog parlamenta.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.