Ponovo iskliznula cisterna s amonijakom na pruzi Zaječar - Prahovo, nema opasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo iskliznula cisterna s amonijakom na pruzi Zaječar - Prahovo, nema opasnosti

U današnjem incidentu na pruzi Zaječar - Prahovo u blizini železničke stanice Kobišnica, kada je iskliznula jedna osovina cisterne u kompoziciji teretnog voza koji je prevozio amonijak cisterna nije oštećena, te nije došlo do curenja amonijaka.

Incident se dogodio na relaciji Bor teretna - Prahovo pristanište, a prilikom iskliznuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije bilo povređenih i materijalna šteta je neznatna.

Cisterna je bila osma po redu u kompoziciji teretnog voza, koji je imao u sastavu ukupno 12 vagona prevoznika "Srbija Kargo"“.

Pomoćni voz „Infrastrukture železnice Srbije“ za otklanjanje posledica vanrednog događaja odmah je krenuo na mesto iskliznuća.

Železnički saobraćaj na ovoj deonici je trenutno u prekidu, a „Infrastruktura železnice Srbije“ pripremila je sav neophodan materijal i opremu kako bi pruga ponovo bila osposobljena za saobraćaj.

Železnička komisija za vanredne događaje izašla je na lice mesta i utvrdiće uzrok ovog iskliznuća. Očekuje se da saobraćaj bude uspostavljen u toku večernjih sati, navedeno je u saopštenju Infrastruktura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

INCIDENT NA PRUZI ZAJEČAR - PRAHOVO: Iskliznula cisterna PUNA AMONIJAKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019

U današnjem incidentu na pruzi Zaječar- Prahovo u blizini železničke stanice Kobišnica, kad je iskliznula osovina cisterne u kompoziciji teretnog voza koji je prevozio amonijak, cisterna nije oštećena, te nije došlo do curenja. ..Incident se dogodio na relaciji Bor teretna - Prahovo pristanište,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.