Poginuo rudar

Izvor: S media, 17.Avg.2010, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo rudar

Poginuo rudar u nesreći u rudniku lignita "Lubnica" kod Zaječara, a prema prvim podacima uzrok smrti je bio odron uglja u jami. Nema drugih nastradalih niti zatrpanih rudara.

Rudar Dejan Milošević (42) poginuo je danas u nesreći u rudniku lignita "Lubnica" kod Zaječara, za koju se pretpostavlja da je izazvana odronom zemlje u jami, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Istražni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sudija Osnovnog suda u Zaječaru Saša Živković koji je obavio uvidjaj mesta te nesreće izjavio je Tanjugu da se tačan uzrok smrti još ne zna, ali da se pretpostavlja da je rudar nastradao kada ga je komad uglja udario u vratni deo kičme.

Prema njegovim rečima, obdukciju će obaviti lekari sa sudske medicine u Nišu.

Kako se precizira u saopštenju, nesreća se dogodila u 11.30, a prema saznanjima dobijenim od Uprave rudnika nema drugih nastradalih niti zatrpanih rudara.

Na mestu nesreće nalaze se rukovodstvo Rudnika, policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru i istražni sudija, a očekuje se dolazak Rudarske inspekcije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo rudar u rudniku 'Lubnica'

Izvor: RTV Pink, 17.Avg.2010

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće odron zemlje u jami. . . Jedan rudar poginuo je u nesreći u rudniku lignita "Lubnica" kod Zaječara. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće odron zemlje u jami.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.