PROMOVISANA KNJIGA O SLOBODARIMA TIMOČKE KRAJINE

Izvor: MC Bor, 01.Jul.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROMOVISANA KNJIGA O SLOBODARIMA TIMOČKE KRAJINE

Zaječar, Bor, 1.jul
Autor: M.C.
Na jučerašnjoj promociji knjige “Život- za život u slobodi” u Zaječaru istaknuto je da je na oko 500 stranica objavljeno više od 200 likova istaknutih boraca, revolucionara i slobodara iz vremena Drugog svetskog rata. O knjizi su govorili autori: dr Ljubiša Rajković Koželjac i Miodrag Đurđević, kao i članovi redakcije: Brana Filipović, Dragojlo Milić i Miloje Rajković. Uvodnu reč imao je prof. dr >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Srbije.
-Ova knjiga je trajan spomenik na te, samosvesne žrtve koje je junačka Hajduk Veljkova Timočka krajina dala u naporima da se fašističkoj nemani stane na put.Verujem da će knjiga imati rašta da se čita, jer nas podseća na ideale za koje se ginulo u Drugom svetskom ratu-rekao je dr Rajković.

Nastavak na MC Bor...






Povezane vesti

ZAKONI KOJI SE RUGAJU SRPSKOJ ISTORIJI

Izvor: MC Bor, 01.Jul.2011

Zaječar, Bor, 1.jul. Prof. dr Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR-a Srbije u Zaječaru na obeležavanju 70-godišnjice ustanka u Srbiji Autor: M.C.. -Zakon o rehabilitaciji četnika je samo dalji hod pretvaranja izdaje u nacionalno delo. Četnička platforma do Kongresa u selu Ba 1944. godine bila...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.