PAKOVANJE: Policija češlja samo ugovore s Kurirom

Izvor: Kurir, 05.Dec.2015, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKOVANJE: Policija češlja samo ugovore s Kurirom

Brutalno: SBPOK sproveo istragu u Gradskoj upravi Zaječara i traži im samo izveštaje koji se tiču naše kompanije, iako se oglašavaju u svim drugim novinama i na svim televizijama.

BEOGRAD - Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije nastavlja da vrši pritisak na „Adrija medija grupu“ i Kurir - sprovodeći istragu u Gradskoj upravi Zaječara, inspektori su im zatražili samo ugovore s našom kompanijom, iako su se oglašavali u skoro svim ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << medijima, saznaje Kurir!

- Inspektori SBPOK zatražili su samo dokumentaciju koja se tiče „Adrija medije“, a Grad Zaječar i druge gradske institucije imaju ugovore o oglašavanju i s listovima Blic, Alo, Informer, Večernje novosti i televizijama Pink, RTS, N1, B92, Hepi... Zaposlene u Gradskoj upravi iznenadila je ovako selektivna istraga - kaže naš izvor.

Vukašin Obradović, NUNS

I EKONOMSKI PRITISKAJU KURIR

Predsednik UNS Vukašin Obradović kaže da je krajnje neobično da SBPOK radi taj posao.

- Poslovanje svakog, pa i „Adrija medija grupe“, treba da bude kontrolisano, ali ono što celu medijsku scenu opterećuje jeste to što se najčešće s političkih prelazi na ekonomske pritiske. Ovde mi sve liči na dodatni pritisak na Kurir. Očigledno je da situacija sa „Adrija medija grupom“ i Kurirom dobija neke nove dimenzije i ovu činjenicu treba posmatrati i iz tog ugla. Indikativno je da se proverava samo poslovanje sa „Adrija medijom“ - rekao je Obradović.

MUP

PO NALOGU TUŽIOCA

U SBPOK MUP Srbije juče nisu hteli da odgovore na konkretna pitanja Kurira u vezi sa čim se sprovodi istraga u Gradskoj upravi Zaječara i zbog čega nisu zatražili i ugovore o oglašavanju koje imaju sa ostalim medijima. Umesto toga, najpre su nam poručili da „su samo radili po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal“, a onda nam ponovo prosledili mejl od 30. 11. 2015. u kom se navodi:

„Obaveštavamo da su policijski službenici postupili isključivo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je zatražilo da se izuzme dokumentacija vezana za proveru navoda oko koruptivnih radnji u toj opštini“.

Autor: Ekipa Kurira,Foto: Zorana Jevtić,Foto: Fonet,Foto: Nebojša Mandić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.