Izvor: B92, 04.Maj.2010, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren centar za mlade u Zaječaru

Zaječar -- U Zaječaru je otvoren Omladinski centar, u kom će mladi moći da prisustvuju projekciji filmova, izložbama i koncertima i da pohađaju edukativne radionice.

Otvaranje centra realizovano je uz pomoć nevladine organizacije "Zaječarska inicijativa", koju je finansijski podržala fondacija "Šiler Helfen Leben" sa 200.000 evra a u koju ulažu nemački srednjoškolci.

Otvarajući centar, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koordinator u ovoj fondaciji Sandra Kusravi izjavila je da nemački srednjoškolci jedan dan u godini ne idu u školu i rade, a zarađeni novac ulažu u omladinske projekte bivših jugoslovenskih republika.

Prema njenim rečima, do sada je na ovaj način prikupljeno 19 miliona evra.

"Omladinski centar ima prostor od 450 kvadratnih metara, a u ovoj zgradi, koju je zaječarskoj organizaciji ustupila gradska uprava, održavaće se i seminari i konferencije, rekao je predsednik "Zaječarske inicijative" Danko Nikolić.

On je kazao da je veoma zadovoljan što su se nemački srednjoškolci, od 300 projekata sa Balkana, opredelili baš za projekat Omladinskog centra u Zaječaru.

Projekat su podržali i Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i mnogobrojne nevladine organizacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.