Nikolićeva i Živkovićeva Crnogorke!

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Nov.2011, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolićeva i Živkovićeva Crnogorke!

Seobi igračica iz reprezentacije Srbije u Crnu Goru nikad kraja. Novi udarac zadale su dva bisera, najtalentovanija deca našeg rukometa – Željka Nikolić i Jelena Živković!
Nikolićeva već nekoliko godina igra u Crnoj Gori, branila je boje Bisera, a sad Budućnosti i već nekoliko meseci u rukometnim krugovima kruži priča da bi mogla da obuče dres naših komšija. Interesantno i da već na sajtu Podgoričanki već stoji da ima crnogorsko državljanstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Možda je za sve iznenađenje, ali njenim koracima je odlučila da krene i mladi desni bek Jelena Živković, letos iz Zaječara prešla u mađarski Ferencvaroš.
Dobro obavešteni izvori tvrde da se o ovome  već dugo spekulisalo u rukometnim  kuloarima, da je čak i RS Srbije bio upoznat sa slučajem.  Sada je  ključno pitanje zašto niko nije reagovao, pozvao te devojke, popričao sa njima...
Odlaskom ova dva bisera srpski rukomet gubi mnogo, najtalentovanije igračice će ponovo dići sidro i pojačati komšijsku zemlju. Podsećanja radi, ranije su isto učinile Bojana Petrović, Mirjana Milenković, Ana Đokić, Katarina Bulatović i Ana Radović.
Željka Nikolić i Jelena Živković nisu pojavile juče pojavile  na okupljanju, a selektor Srbije Saša Bošković je njihov nedolazak ovako objasnio:
Ne znam šta se događa, očekivao sam u dubini duše da se pojave. Zvao sam Nikolićevu i njen otac mi je rekao da ona neće više igrati za Srbiju, a Živkovićevu još niko ne može da pronađe, ne javlja se na telefon, pa ne mogu da kažem šta je u pitanju.


TRI GODINE PAUZE
Prema pravilima EHF, a kako nam je i potvrdio gensek RSS Božidar Đurković, član borda EHF i član Takmičarske komisije, da bi neka igračica stekla pravo igranja za drugu državu mora da prođe tri godine od poslednjeg meča bilo u seniorskoj bilo u mlađim reprezentativnim selekcijama.
U slučaju Jelene Živković to bi bilo 11. juna 2014, obzirom da je nosila dres Srbije u letošnjem baražu za SP protiv Hrvatske, čak i postigla gol.
Kada je Željka Nikolić u pitanju, ona je poslednji put igrala 29. jula 2010. godine na juniorskom SP protiv Španije na utakmici za deveto mesto.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Marjanović: Nadam se da nisu donele tako glupu odluku

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Nov.2011

Predsednik RS Srbije Velimir Marjanović zatečen je informacijom da su Željka Nikolić i Jelena Živković odlučile da brane boje Crne Gore.. – Nadam se da nisu donele tako glupu odluku. Formalno one ne mogu još da igraju za njih, a igrački imaće jaku konkurenciju, pa ne vidim tu potrebu.. O...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.