Nemačka podstiče razvoj turizma u istočnoj Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 17:19

Nemačka podstiče razvoj turizma u istočnoj Srbiji

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib danas je dodelio pet tablet računara autorima najboljih radova na Dečijoj likovnoj koloniji "Felix Romuliana" koju su organizovali Narodni Muzej Zaječar i projekat "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam", s ciljem da se učenici upoznaju sa kulturnim nasleđem u svom okruženju.

"Svrha ovog projekta je zapravo dvostruka. S jedne strane imamo očuvanje kulturnog nasleđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i razvoj turizma, a sa druge strane se fokusiramo na ekonomske aspekte, odnosno na otvaranje radnih mesta i na poboljšanje ekonomskih aktivnosti u istočnoj Srbiji", izjavio je Šib.

Dodao je da je krajnji cilj projekta da se celokupna turistička ponuda istočne Srbije podigne na najviši nivo, čime bi turizam postao pokretač ekonomskog razvoja, i da istočna Srbija bude još popularnija turistička destinacija u celoj Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Nemačke posetio Zaječar i dodelio nagrade učesnicima likovne kolonije za decu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2021

Ambasador Nemačke Tomas Šib dodelio je danas pet tablet računara kao nagrade za najbolje radove na likovnoj koloniji za decu "Feliks Romulijana", čiji je cilj upoznavanje učenika sa kulturnim nasledjem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.