Najčešće beže kod ljubavnika

Izvor: Blic, 13.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčešće beže kod ljubavnika

ZAJEČAR - Zaječarac Ilija Petrov (55) krenuo je pre nedelju dana po namirnice na pijaci, poneo novac i torbu za povrće. Supruga Snežana mu je pre odlaska savetovala da ne ide po vrućini jer je bilo podne, a on je odgovorio da će se brzo vratiti. Od tada, Iliji se gubi svaki trag. Od početka godine policiji u Zaječaru je prijavljeno više od 30 nestanaka ljudi.

- Od početka godine do sada imali smo 31 prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za nestalim licima sa teritorije grada Zaječara. Svi su pronađeni, osim troje koji su nestali u poslednjih mesec dana. Reč je o Iliji Petrovu, još jednom muškarcu i jednoj ženi, a svi su u zrelim godinama. Za njima se intenzivno traga - rekao je Zoran Stamenković, portparol policije u Zaječaru.

U slučajevima nestalih, članovi porodica retko se obraćaju medijima za pomoć jer se u najviše slučajeva radi o odbeglim supružnicima koji su otišli kod ljubavnika. To porodica prilikom prijave naslućuje, pa ne želi da javnost zna išta o tome.

Na drugom mestu su maloletne učenice koje odlaze od kuće zbog ljubavi ili slabih ocena.

- Imali smo slučaj dve nestale učenice koje su se same vratile kući nakon par dana. Roditeljima su ispričale kako su bile kidnapovane, međutim, istragom smo utvrdili, što su one kasnije priznale, da su bile kod svog prijatelja - rečeno je „Blicu" u policiji.

Bilo je i slučajeva da roditelji prijave nestanak ćerke, a nakon par dana doznaju da se ona udala u nekom obližnjem mestu.

Na trećem mestu nestalih nalaze se žene koje su zbog maltretiranja pobegle od kuće. Bio je slučaj žene iz Gamzigradske banje koja je pronađena kod prijateljice u Zaječaru kod koje se sakrila. Ona je izjavila je da je pobegla od muža koji ju je svakodnevno tukao. Suprug je njen nestanak prijavio tek nakon desetak dana. Prilikom prijave, on je rekao nadležnima: „Hoću da prijavim da mi je nestala žena i sada nema ko da muze krave! Celo imanje se vodi na njeno ime, i morate da je nađete zbog poreza. Ja i dva sina jedemo samo suvu hranu, nema ko ni da nam kuva".

Kako je ta supruga ispričala, nju su osim muža, fizički zlostavljala i dvojica odraslih sinova. Na kraju se, iako maltretirana, ipak vratila svojoj porodici.

- Bez obzira na način ili razlog nestanka, vodimo detaljnu istragu. Inspektori u razgovoru sa porodicom doznaju potrebne informacije, dobiju fotografiju, tako da imaju trag za početak potrage - kaže nam Stamenković.

Najnoviji slučaj nestalih je Ilija Petrov. Njegov nestanak policiji su prijavili supruga Snežana, ćerka i zet istog dana kada je i otišao od kuće. Porodica se boji da nije slučajno digao ruku na sebe.

- Danonoćno ga tražimo svi, porodica, komšije, prijatelji. Obišli smo sve jaruge i jame, pretražili obalu Timoka, zagledali u svaki bunar jer se bojimo najgoreg - kroz plač nam priča supruga Snežana.

Prema njenim rečima, Ilija je bio u depresiji i koristio je lekove. On je ostao bez posla u fabrici „Kablovi" jer je na radnom mestu zatečen u pripitom stanju. Zbog toga je 10. marta ove godine (o čemu je „Blic" pisao) skočio sa silosa visokog osam metara u krugu fabrike. Preživeo je, ali je lečenje trajalo pola godine jer je smrskao oba stopala, polomio ruku i nogu, zadobio kontuziju glave.

- Ilija je hodao uz pomoć štapa tako da nije mogao da ode daleko. Kod sebe je imao samo 400 dinara, što je nedovoljno za neki dalji put. Sva dokumentacija ostala mu je kod kuće. Jednostavno je otišao u nabavku, ušao autobus i sišao na stanicu kod pijace, videla ga je komšinica. Pa i da je učinio najgore, do sada bismo pronašli telo. Najgora je ova neizvesnost - kaže nesrećna supruga kroz plač.

Snežana Petrov i članovi njene porodice mole sve građane da, ukoliko išta znaju o Ilijinom nestanku, to prijave zaječarskoj policiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.