Na Kopaoniku 43 centimetra snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kopaoniku 43 centimetra snega

Sa visinom snega od 43 centimetara i sa temperaturom od -16 stepeni Celzijusa, skijaši na Kopaoniku, nisu mogli da dobiju idealniji uslove za vreme novogodišnjih praznika.

U Ski-centru na Kopaoniku, prema rečima Predraga Milanovića, zamenika upravnika Skijališta Kopaonik, u programu je šest instalacija i devet staza.

"Na stazama ima oko 40 centimetara utabanog snega i temperatura je vrlo niska, između -15 i -16 stepeni Celzijusa. Ove godine imamo dva nova šestoseda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na stazama Krčmar i Gvozdac, koje su i produžene za oko 400 metara. Ski-lift na Malom jezeru je produžen za 50 metara, kako bi gosti mogli da odu što lakše do Sunčane doline", kaže Milanović za Tanjug.

Milanović kaže da od ove godine postoji i pokretna traka na Jarmu, koja služi da gosti sto manje pešače, prilkom prelaska iz jednog u drugi deo sklijališta.

Na Kopaoniku minus 16 stepeni

U Srbiji je danas najhladnije na Kopaoniku, gde je u 13 časova izmereno minus 16 stepeni.

Sneg je na Crnom Vrhu visok 47, na Kopaoniku 43, a na Zlatiboru 32 centimetra, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na Zlatiboru i u Sjenici izmereno je minus 11, na Crnom Vrhu 10, a u Somboru, Novom Sadu, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu minus šest stepeni.

Na Paliću, u Zrenjaninu, Kikindi, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Velikom Gradištu, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Vranju izmereno je minus pet stepeni.

U Zaječaru su izmerena minus tri, a najtoplije je u Negotinu, gde je temperatura vazduha iznosila minus dva stepena.

Slab sneg trenutno pada u Sjenici.

U Leskovcu je izmereno 25 centimetara snega, Nišu 23, Loznici 20, Kraljevu 19, Kruševcu 18, Sjenici 17, Valjevu, Ćupriji i Zaječaru 16, Dimitrovgradu 15, Somboru i Kragujevcu 13, a u Banatskom Karlovcu, Velikom Gradištu i Požegi 12 centimetara snega.

Na Paliću, u Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci i Negotinu izmereno je 11, Novom Sadu i Kikindi devet, a u Sremskoj Mitrovici i Vranju pet centimetara snega.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.