Na Amfiteatru na keju 30. juna profesionalni boks u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 14.Jun.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Amfiteatru na keju 30. juna profesionalni boks u Nišu

Promoter Nenad Borovčanin podseća da je Niš, grad sa bogatom tradicijom kada su borilački sportovi u pitanju, pa i boks. Da sve ne bi ostalo na tradiciji, pokrenut je veliki projekat, a to je “povratak boksa u Srbiji”, a ovakve manifestacije već su održane u Kruševcu, Zaječaru, Novom Sadu, a došao je red i na Niš, kaže Borovčanin.
“U prilici smo da organizujemo revije profesionalnog boksa, a mečeve iz Niša >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << prenosiće Sport klub, što znači da ovo više nije lokalna manifestacija, već spektakl, koga će moći da gledaju ljubitelji boksa širom bivše zemlje”, kaže Borovčanin.
Borovčanin dodaje da je ova manifestacija, ujedno i “povratak” boksa na staze stare slave, ali  i pomoć u logističkom i svakom drugom smislu za lokalne klubove u Srbiji.
Petnestogodišnja Nina Stajković iz boks kluba “Naissus”, koja će uzeti učešće na ovom takmičenju, kaže da se nada pobedi.
“Ne znam mnogo o protivnici, ali se nadam pobedi. Boksom se bavim dve godine, moj cilj je da postanem profesionalna bokserka, a zatim da odem i na Olimpijske igre”, kaže mlada bokserka.

Filipu Stankoviću iz Niša, Amfitetar na keju biće i prvo mesto gde će nastupiti u profesionalnom meču.
“Ceo život se bavim kik – boksom po ugledu na oca, a pre 5 godina aktivno sam počeo da se bavim boksom. Prvi put ću učestvovati u profesionalnom meču, u borbi koja traje  četiri runde, ali se nadam da će sve biti završeno u 3. rundi u moju korist”, optimista je Stanković.
On dodaje da zna da je njegov protivnik ove godine bio finalista ovogodišnjeg prvenstva Srbije, ali da to ništa ne znači, ističući da trenira dva puta dnevno i da će biti maksimalno spreman za 30. jun.    
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Krajem juna revija profesionalnog boksa na niškom keju

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2017, 15:40

Reprezentativci Srbije boriće se na reviji profesionalnog boksa “Naissus boxing night”, koja je zakazana za 30. jun na amfiteatru niškog keja, od 20 sati. Evropski šampion Nenad Borovčanin najavio je i da će menifestaciju prenositi televizije iz svih republika bivše Jugoslavije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.