NIČIĆ: ZAJEČAR NIJE OTEO GORENJE VALJEVCIMA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIČIĆ: ZAJEČAR NIJE OTEO "GORENJE" VALJEVCIMA

Valjevski zvaničnici protestovali što će nova fabrika "Gorenja" biti otvorena u Zaječaru, a ne u Valjevu gde je već zakupljeno zemljište pored postojeće fabrike

ZAJEČAR - Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić negirao je danas da je taj grad "oteo" Valjevcima novu fabriku slovenačkog Gorenja i dodao da će i stanovnici Valjeva imati koristi od nove fabrike.

Ničić je novinarima kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je sastavni deo Ugovora o otvaranju nove fabrike u Zaječaru obaveza otvaranja i 200 radnih mesta u Valjevu i Staroj Pazovi, gde slovenačka kompanija već poseduje fabrike.

Valjevski zvaničnici protestovali su što će nova fabrika "Gorenja" biti otvorena u Zaječaru, a ne u Valjevu gde je već zakupljeno zemljište pored postojeće fabrike.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić kritikovao je Ministarstvo ekonomije jer je dalo veće subvencije investitoru ako fabriku otvori u Zaječaru. Ugovor o gradnji fabrike biće potpisan sutra, a "Gorenje" je izbor Zaječara opravdalo svojim poslovnim planovima. Ugovor sa slovenačkim investitorima sutra će potpisati ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Ničić je dodao da Zaječarci nisu nikome ništa oteli. "Mi se nismo bunili kada je u Valjevu podsticajnim sredstvima otvarana fabrika frižidera i zamrzivača", rekao je on.

Prema njegovim rečima, najbitnije je da se u Srbiji otvaraju fabrike i stvaraju uslovi za otvaranje novih radnih mesta.

Do kraja januara sporazum o izgradnji fabrike u Zaječaru

Sporazum o investiciji "Gorenja" u Zaječaru, između Vlade Srbije, Grada Zaječara i te kompanije biće sklopljen do kraja januara, saopštila je danas uprava slovenačke firme.

U odgovoru Gorenja, koji je dobio regionalni Radio Patak, takođe se navodi da se "strategija za zakupljeno zemljište (u Valjevu) još razvija".

"Kad projekat bude razvijen do tačke koja dopušta mogućnost javnog predstavljanja o tome će blagovremeno biti obavešteni lokalna i šira javnost", navodi se u odgovoru.

Gorenje je krajem 2008. godine u Valjevu zakupilo 4,81 hektara gradskog građevinskog zemljišta na 99 godina za 180 miliona dinara u blizini lokacije na kojoj od jeseni 2006. ima fabriku rashladnih uređaja sa poslovnim centrom za ovaj deo Balkana.

U njima je zaposleno 550 radnika.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Zaječar i Valjevo: Gorenje nije "oteto"

Izvor: Mondo, 26.Jan.2011

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić negirao je danas da je taj grad "oteo" Valjevcima novu fabriku slovenačkog Gorenja i dodao da će i stanovnici Valjeva imati koristi od nove fabrike.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.