Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstrumu iz Zaječara 40 godina zatvora za ubistvo i silovanje trogodišnje djevojčice

ZAJEČAR - Vladica Rajković osuđen je na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović u selu Vratarnica kod Zaječara.

Rajkoviću je pred Višim sudom u Zaječaru kazna izrečena i zbog ubistva Dragane Stanković (47) nekoliko godina ranije.

U slučaju koji je šokirao javnost u Srbiji i regionu Rajković je bio osumnjičen da je djevojčicu oteo sa rođendana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a zatim je ubio. Rajković je na početku suđenja priznao da je "odgovoran za njenu smrt", ali ne i da ju je ubio i silovao.

Tužilaštvo je od suda u završnoj riječi zatražilo da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva djevojčice i još 15 godina zatvora, jer ju je silovao. Za ubistvo Dragane Stanković, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora za Rajkovića.

Punomoćnik porodice Stefanović, advokat Maja Atanasković, tražila je maksimalne kazne za Rajkovića - 40 godina za ubistvo Anđeline i 20 godina za silovanje, dok je Rajkovićev advokat predložio sudu da njegovom branjeniku ublaži kaznu zbog smanjene uračunljivosti prilikom izvršenja djela, "jer je bio pod dejstvom alkohola".

Po važećem zakonu, sud može da izrekne samo jedinstvenu kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora.

Rajković je optužen da je djevojčicu sa rođendana odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao.

Nakon toga, djetetu je, kako se sumnja, presudio udarcima kamenjem i rukama.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

SAOBRAĆAJCU 13 GODINA ZA UBISTVO BIVŠE ŽENE: Dve godine manje jer se pokajao

Izvor: Večernje novosti, 05.Apr.2017, 12:13

Dejan Stojiljković (37), iz Požarevca osuđen za ubistvo Jelene Šindrić (29). Dobio dve godine manje od maksimalne kazne SAOBRAĆAJNI policajac Dejan Stojiljković (37), iz Požarevca, osuđen je pred Višim sudom na 13 godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Jelene Šindrić...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.