Mihajlovićeva u Zaječarskom okrugu: Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu

Izvor: RTS, 09.Jul.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva u Zaječarskom okrugu: Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je sa svojim saradnicima i direktorima resornih javnih preduzeća Zaječar gde se sastala sa načelnikom Zaječarskog okruga, gradonačelnikom Zaječara i predsednicima opština Boljevac, Sokobanja i Knjaževac.
Zorana Mihajlović je sa čelnicima lokalnih samouprava iz ovog kraja razgovarala o tekućim i budućim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << projektima iz oblasti infrastrukture. 

"Običaj ministarstva koje vodim je da budemo na terenu i razgovaramo sa ljudima o projektima važnim za građane. Danas smo napravili dogovore o realizaciji projekata u putnoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi. Samo će u drumski saobraćaj biti uloženo dodatnih 2,7 milijardi dinara, dok u železnički saobraćaj u ovom kraju ulažemo 11 milijardi i to za deonicu od Niša do Zaječara i rekonstruisanu prugu Požarevac–Majdanpek", rekla je ministarka. 
Mihajlovićeva je pohvalila lokalne samouprave u Zaječarskom okrugu rekavši da je projektno-tehnička dokumentacija za brojne projekte spremna.
"Naš budžet je stabilan, znamo prioritete i imamo spremnu dokumentaciju za mnoge projekte. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije za put od Paraćina do Zaječara, procenjena vrednost radova je oko 600 miliona evra. Sređujemo železnicu – pruge i železničke stanice i polako ćemo dobiti potpuno novu sliku srpske železnice", naglasila je Mihajlovićeva. 
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić zahvalio se potpredsednici Vlade i njenom timu na podršci. 
"Razgovarali smo o ozbiljnim temama vezanim za infrastrukturu i dogovorili realizaciju projekata čija vrednost prevazilazi višegodišnje budžete Zaječara", rekao je Ničić.  
Načelnik Zaječarskog okruga Vladan Paunović istakao je da je današnji sastanak odličan primer odnosa republike prema lokalnim samoupravama. 
"Otvorili smo brojna pitanja koja lokalne samouprave ne mogu da realizuju same, a sve u cilju kvalitetnijeg i boljeg povezivanja sa ostatkom Srbije i kvalitetnijeg života naših sugrađana", zaključio je Paunović. 
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović u Zaječarskom okrugu: Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu

Izvor: Danas, 09.Jul.2019

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Zaječar gde se sastala sa načelnikom Zaječarskog okruga. Članak Mihajlović u Zaječarskom okrugu: Dodatnih 2,7 milijardi za putnu infrastrukturu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.