Maloletnici „podmetnuli“ bombu

Izvor: Glas javnosti, 29.Avg.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnici „podmetnuli“ bombu

ZAJEČAR - Okružnom javnom tužilaštvu u Zaječaru dostavljen je izveštaj u kome se četvorica maloletnika iz Knjaževca D. B (16), N. Š. (15), M. U. (14) i G. V. (14) terete za izazivanje panike i nereda, jer su 25. avgusta anonimno i lažno prijavili da je ispod Brankovog mosta u Beogradu postavljena bomba zbog čega je saobraćaj bio obustavljen gotovo dva sata.

- Operativnim radom sa kolegama iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Zaječara i Beograda došli smo do saznanja da su ova četvorica maloletnika lažno prijavila da je postavljena bomba ispod Brankovog mosta - kaže Zlatoljub Stojanović, komandir PU Knjaževac. S obzirom na to da se radi o maloletnicima, koji ne mogu krivično biti gonjeni, podnet je izveštaj Okružnom tužilaštvu u Zaječaru.

Prema rečima Stojanovića, četvorica maloletnika su 25. avgusta mobilnim telefonom jednog od njih menjajući dve kartice koje su kupili na kiosku u Knjaževcu više puta zvali policiju u Beogradu i Novom Sadu, kao i vatrogasce i domove zdravlja u tim gradovima i obaveštavali ih o navodno postavljenoj bombi ispod Brankovog mosta.

Ovi maloletnici su poznati policiji odranije po krađama i teškim krađama, a na saslušanju su priznali da su uputili lažnu dojavu i objasnili da su se „samo šalili“.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.