Izvor: RTS, 26.Nov.2020, 08:22

Magla i poledica na putevima

Magla najviše otežava vožnju, ali je poslednjih dana zbog jutarnjeg mraza na kolovozu prisutna i poledica, što dodatno utiče na bezbednost u vožnji, ali i dužinu zaustavnog puta, upozorava jutros Auto-moto savez Srbije.
Vidljivost je smanjena na oko 200 metara u Beograda, ali i na njegovim prilaznim putevima, slično je i na području Banatskog Karlovca, Smederevske Palanke, Velikog Gradišta, Kraljeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zaječara, Vladičinog Hana i Vranja.

Kada u ovakvim uslovima vožnje brzina nije prilagođena tada su saobraćajne nezgode i lančani sudari prilikom naglog kočenja često neizbežni.
Zato preporučuju vozačima da i danas krenu ranije i voze pažljivije, jer će zbog magle putovanje sigurno biti sporije i duže. Zbog pojave magle smanjena je vidljivost i na auto-putu E-70, na deonici petlja Beograd-petlja Dobanovci-državna granica sa Hrvatskom (granični prelaz Batrovci).
Na području Srema i Banata, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara, dok je na putevima u Zaječaru i okolini vidljivost smanjena od 50 do 100 metara.
"Putevi Srbije" navode da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja prohodni i da nema snega, dok su na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi vlažni u nižim predelima i snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca.
Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Novog Pazara.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od "Puteva Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.
Nema zadržavnaja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.
Kamioni na Horgošu cekaju sat i po, na Kelebiji i Šidu dva sata, a na Batrovcima tri sata.
 
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deset saveta za vožnju po magli

Izvor: RTS, 26.Nov.2020

Širom Srbije pala je gusta magla, koja otežava vožnju. Treba biti obazriv i voziti pažljivo, a mi vam donosimo deset saveta kako se automobilom kretati bezbedno kad ima magle. . Vidljivost je smanjena na oko 200 metara u Beograda, ali i na njegovim prilaznim putevima,...

Nastavak na RTS...

Vozite oprezno: Magla i poledica na putevima

Izvor: B92, 26.Nov.2020

Pored magle koja smanjuje vidljivost, tokom noći moguća je i poledica zbog nižih temperatura, upozorio je večeras vozače Auto-moto savez Srbije...Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama...Kako je saopštila Uprava granične policije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.