Lokalizovan požar kod Zaječara

Izvor: RTS, 16.Avg.2012, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar kod Zaječara

U okolini sela Rgotina kod Zaječara obuzdan požar koji je izbio juče zahvativši oko 100 hektara listopadne šume i niskog rastinja. Pod kontrolom i požar u Nacionalnom parku Tara.

Požar koji je juče popodne izbio na oko 100 hektara listopadne šume, u okolini sela Rgotine kod Zaječara, lokalizovan je. Sada gori samo nisko rastinje, pa vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dežuraju jer postoji opasnost da se požar razbukti u slučaju da bude vetra i visokih temperatura.

Na veoma nepristupačnom terenu, kod brda zvanog Bukova glava vatra je uništavala šume i ledinu, a gust dim se spuštao i do prvih seoskih kuća.  

Pod kontrolom je i požar u Nacionalnom parku Tara, u Zaovinama, gde gori više od 10 hektara borove šume na izuzetno nepristupačnom terenu. Gašenje otežava vetar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.