Komisija: Nema osnova za poništavanje izbora u Zaječaru

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija: Nema osnova za poništavanje izbora u Zaječaru

Grupa građana na čijem je čelu bivši čelnik grada i bivši član SNS Saša Mirković traži da se izbori u Zaječaru ponište, zbog greške na glasačkom listiću. Iz izborne komisije tvrde da nema osnova za to.

Mirković kaže da na listiću nije navedeno tačno ime predlagaca liste grupe građana "Svi za Zaječar - Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Mirković - istrajno, časno za život", da su poništavanje izbora tražili od Gradske izborne komisije, a da ce podneti tužbu Upravnom sudu, ukoliko oni prigovor odbiju.

Gradska izborna komisija o zahtevu ove grupe građana jos nije odlučivala, ali za N1 kažu da su upoređivanjem videli da je na glasačkom listicu upisan naziv kao i prilikom podnošenja liste i da za poništavanje izbora nema osnova.

Podsećamo da je na prošlim lokalnim izborima 2016. godine Upravni sud iz istog razloga, nepotpunog imena jedne liste, poništio izbore u celoj, najvećoj niškoj opštini Medijana.

Rezultati prema štabovima

Prema nezvaničnim rezultatima Grupa građana "Boško Ničić - Pokret za Krajinu", koju je predvodio nekadašnji gradonačelnik tog grada, osvojila je najviše glasova, u nedelju, na vanrednim lokalnim izborima u Zaječaru.

Prema podacima iz Izbornog štaba "Pokreta za Krajinu", toj listi poverenje je ukazalo 32,8 odsto birača.

Za listu "Aleksandar Vučić - Brže, jače, bolje" glasalo je 30,8 odsto građana.

Lista "Dr Nenad Ristović - Pobeda za naš grad - Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Nova stranka" osvojila 17 odsto, a lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija" 9,3 odsto.

Ostale stranke i koalicije koje su učestvovale na lokalnim izborima nisu prešle cenzus.

Prema još uvek nepotpunim podacima, "Pokret za Krajinu" imaće 19, a SNS 17 odbornika.

Stranke okupljene oko DS imaće devet, a SPS pet odbornika u Gradskoj skupštini koja ima 50 odborničkih mesta.

Prema nezvaničnim informacijama iz izbornih štabova, skupštinsku većinu najverovatnije će formirati "Pokret za Krajinu" i lista "Pobeda za naš grad" koje prema sadašnjim podacima zajedno imaju 28 odbornika.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Saša Mirković traži poništavanje izbora u Zaječaru

Izvor: Mondo, 24.Apr.2017

Grupa građana koju predvodi bivši gradonačelnik Zaječara i nekadašnji član SNS Saša Mirković zatražila je danas da se ponište lokalni izbori u Zaječaru...Foto: MONDO, Petar Stojanović..Gradska izborna komisija (GIK) mora da ponisti kompletne izbore u Zaječaru jer je naše glasače dovela...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.