Kampanjom Tvoje ne menja sve počela borba protiv droge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2009, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanjom "Tvoje ne menja sve" počela borba protiv droge

BEOGRAD - Kampanja pod sloganom "Tvoje ne menja sve" počela je danas na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu postavkom 3D hologramske instalacije u autobusu, a biće nastavljena u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu, Valjevu, Kruševcu, Nišu i Zaječaru.

Prema rečima ministra zdravlja prof. dr Tomice Milosavljevića, kampanja, kojom počinje borba protiv droge, obuhvatiće osam gradova u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa idejom da se pokrenu lokalne zajednice i da mladi osete da imaju kome da se obrate u sredini u kojoj žive.

Milosavljević je istakao da bi svi Beograđani narednih 15 dana trebalo da budu privučeni porukom "Tvoje ne menja sve", jer, kako je rekao, droga je velika pošast i kampanja se obraća i onima koji nisu probali drogu i onima koji jesu da bi se što pre odlučili da joj se odupru.

Prema podacima istraživanja Instituta za javno zdravlje "Batut", tokom života čak 15,1 odsto učenika prvih razreda srednjih škola navodi da su bar jednom upotrebljavali neku od psihoaktivnih supstanci, s tim što nešto veći procenat devojaka, njih 15,3 odsto, nego mladića 14,8 odsto, prijavljuje upotrebu neke droge tokom dotadašnjeg života.

Prema istraživanjima Ministarstva zdravlja Srbije i "Batuta", uočava se pozitivan trend kada je u pitanju korišćenje marihuane među učenicima iz regionalnih centara Beograd, Niš i Novi Sad.

Restriktivniji zakoni, smanjenje dostupnosti svih psihoaktivnih supstanci, povećanje cena legalnih droga, uključivanje većeg broja mladih u edukativne i programe razvoja socijalnih veština, organizovanje preventivnih aktivnosti u školama i lokalnoj zajednici za mlade, roditelje i prosvetne radnike sigurno bi doprinelo smanjenju broja mladih koji počinju da koriste droge.

Kampanju su podržale najznačajnije farmaceutske kompanije u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kampanja protiv droge: Tvoje “ne” menja sve

Izvor: EMportal, 26.Okt.2009

Kampanja protiv droge pod sloganom Tvoje "ne" menja sve počela je danas u Beogradu javnim prikazivanjem interaktivne holografske 3D projekcije koja verno oslikava zavisnost.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.