Janković: Beba rođena u Nišu stabilno, majka zabrinjavajuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 19:42

Janković: Beba rođena u Nišu stabilno, majka zabrinjavajuće

Zdravstveno stanje žene iz Zaječara, koja se porodila u niškom Kliničkom centru u 35. nedelji trudnoće, a pozitivna je na korona virus, zabrinjavajuće je, a beba je stabilno i čekaju se rezultati PCR testa, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u Nišu Radmilo Janković.

Janković je za RTS rekao da je beba, bez obzira na vanredne okolnosti, rođena vitalna, sa stabilnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << životnim funkcijama, i istakao da se kod nje ne očekuju pogoršanja.

On je naveo da majka, koja se u ponedeljak porodila prirodnim putem, ima obostranu upalu pluća, težak poremećaj gasne razmene i relativno nisku saturaciju.

"Te vrednosti mi trenutno održavamo neinvanzivnom ventilacijom. Još nije intubirana, nije na mehaničkoj ventilaciji. Nadamo se da neće biti ni potrebno da dođe do inteziviranja respiratorne podrške", rekao je Janković.

Trudnica je prvobitno trebalo da se porodi carskim rezom, ali su zbog hitnosti, porođaj obavili anesteziolozi Univerzitetskog kliničkog centra Niš, a Janković kaže da su se oni snašli prilično dobro i da su vrlo brzo su stigli akušeri.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEPA VEST SA DEČJE KLINIKE U NIŠU Beba Milica nema koronu pokazalo PCR testiranje!

Izvor: Blic, 28.Apr.2021

Devojčica Milica koju je rođena juče u kovid zoni intenzivne nege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju negativna je na korona virus, potvrdio je za „Blic“ direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju UKC Niš prof. dr Radmilo Janković. Da je beba negativna na kovid 19, pokazao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.