JUG I ISTOK SRBIJE KROZ FOTOGRAFSKI OBJEKTIV NA IZLOŽBI U NIŠU

Izvor: TimockeVesti.net, 18.Nov.2023, 06:00

JUG I ISTOK SRBIJE KROZ FOTOGRAFSKI OBJEKTIV NA IZLOŽBI U NIŠU

Niš, 18. novembar – Danas će ljubitelji umetnosti i fotografije imati priliku da zavire u živote ljudi na jugoistoku Srbije kroz objektiv petnaestoro talentovanih autora. Izložba, koja će se održati u niškom Deli prostoru s početkom u 19 sati, predstaviće radove fotografa iz Bora, Zaječara, Knjaževca, Leskovca, Niša i Vranja.
Organizator ovog događaja je Aktivističko udruženje Stetoskop, koje je uspelo okupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << umetnike čiji radovi istražuju raznolikost i bogatstvo jugoistočnog dela Srbije. Ova izložba, koja je deo projekta Aktivističkog udruženja Stetoskop, dobila je podršku od strane Švajcarske vlade u okviru programa „Kultura za demokratiju“, koji sprovodi Hartefakt fond, kao i Ministarstva kulture Republike Srbije.
Fotografi koji će predstaviti svoje radove na ovoj značajnoj izložbi uključuju Vladimira Radivojevića i Dragana Stojmenovića iz Bora, Milana Petrovića, Jelenu Mladenović, Ljiljanu Jovanović i Mikicu Andrejić iz Zaječara. Takođe, iz Knjaževca dolazi Dejan Ilijić, iz Negotina Predrag Trokicić, a iz Leskovca Aleksandar Stamenković. Niš će biti predstavljen kroz radove Ane Igirć, Dušana Jovanovića, Nikole Miloševića i Jovana Gojkovića, čineći ukupno petnaestoro izlagača.
– Ova izložba je prilika za Nišlije da se povežu sa autentičnošću i duhom jugoistočnog dela naše zemlje kroz vizuelnu priču koju su stvorili ovi talentovani fotografi. Svaki od njih ima svoj jedinstveni pristup dokumentovanju života i atmosfere, što će posetiocima pružiti dublji uvid u raznolikost i lepotu ovog regiona – istakli su organizatori.
Projekat Aktivističkog udruženja Stetoskop, koji je podržan od strane Švajcarske vlade i Ministarstva kulture Republike Srbije, ima za cilj promociju kulture i umetnosti kao sredstva za jačanje demokratskih vrednosti. Izložba fotografija predstavlja samo jedan segment ovog projekta, ali izuzetno značajan za lokalnu umetničku scenu. Svi zainteresovani sugrađani su pozvani da prisustvuju otvaranju izložbe i da se prepuste priči koju su kroz svoje objektive ispričali fotografi iz ovog dela Srbije.
Članak JUG I ISTOK SRBIJE KROZ FOTOGRAFSKI OBJEKTIV NA IZLOŽBI U NIŠU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.