Izvor: B92, 03.Apr.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronski dnevnik u gimnaziji

Zaječar -- Gimnazija u Zaječaru prva je škola na području Zaječarskog i Borskog okruga koja je uvela "internet školski dnevnik".

Roditelji na ovaj način mogu videti ocene svoje dece, ali i druge informacije, kao što su izostanci ili obrazloženje ocena. Takođe, roditelji sve informacije o uspehu svoje dece mogu dobiti besplatno i putem mejla ili SMS poruke, objašnjava direktor Gimnazije u Zaječaru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srđan Milijić.

Za učenike prvog dva odeljenja stari dnevnik, u koji su se do nedavno upisivale ocene, postao je deo istorije.

Ocene, izostanke, priznanja, školske ukore nastavnici unose u elektronski dnevnik, pa roditelji ne moraju da dolaze u školu da bi saznali novosti o svojoj deci.

Direktor gimnazije, Srđan Milić kaže da su roditelji prezadovoljni jer u svakom trenutku mogu videti ocene iizostanke svog deteta, a razredni starešina ima mogućnost da putem elektronskog dnevnika obavesti roditelje o roditeljskim sastancima".

Zaječarski gimnazijalci nisu oduševljeni time što roditelju u svakom trenutku mogu dobiti sve informacuje o njihovom uspehu i vladanju.

"Nemama ništa protiv, ali ako dobijem slabu ocenu, roditelji mogu saznati pa me mogu kazniti. Ranije bi saznali tek na kraju ili na roditeljskom sastanku ako dođu", kaže jedna učenica.

"Baš mi se ne sviđa, ali moji roditelji znaju sve, jer im odmah kažem", kaže učenik.

Drugi učenik dodaje da nije u redu takva ideja jer ako ima lošu ocenu, hoće da je popravi, pa tek onda da kaže roditeljima.

Elektonski dnevnik u prvom dva razredu gimnazije je, kako kažu u školi, samo početak projekta.

Prvi rezultati su pokazali da je uspeh učenika u usponu kao i da je broj izostanaka smanjen, pa su ambicije roditelja i profesora da se elektronski dnevnik uvede u ostala odeljenja.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.