Izvor: Blic, 01.Jun.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak umro posle gušenja bombonom

Dvogodišnji Boris Panić iz Zaječara , koji je prekjuče pao u komu posle davljenja bombonom, umro je juče u beogradskom Institutu za majku i dete.

Mališanu je u četvrtak u dušniku zastala gumena bombona i nije mogao da diše nekoliko minuta. On je oko 19 sati doveden u u ambulantu zaječaraskog naselja Kotluejvac. Tamo ga je primila dežurna lekarka koja je pokuašala da izvuče bombonu iz dušnika. Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio direktor zaječarske bolnice dr Jovan Stevanović, dečak je bio bez svesti, krkljao je i imao široke zenice.

Međutim, lekarka i ostali medicinski radnici nisu uspeli da izvuku zaglavljenu bombonu, pa su pozvali Hitnu pomoć. Na nesreću, Hitna pomoć nije mogla da pritekne, jer Zdravstveni centar u Zaječaru ima jedan automobil za potrebne ove urgentne službe, a vozilo je baš u to vreme bio na terenu u selu Vratarnica.

Zbog toga je, kako kaže dr Stevanović, dežurna lekarka u ambulanti pdmah pozvala taksi koji je mališana sa roditeljima i medicinskom sestrom odvezao na pedijatriju , a zatim na Odeljenje intenzivne nege u zaječarskoj bolnici. Tamo su lekari uspeli da bombonu izvade iz grla dečaka koji je oko 22,15 sati počeo normalno da diše. Pola sata kasnije, mali Boris je u pratnji roditelja prebačen u Beograd u Institut za majku i dete. Sva nastojanja lekara ove zdravstvene ustanove da pomognu dvogodišnjem mališanu ostala su uzaludna i on je preminuo juče oko 12, 15 sati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.