Branimiru Brstini nagrada Zoran Radmilović

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branimiru Brstini nagrada "Zoran Radmilović"

Nagrada "Zoran Radmilović" za najboljeg glumca 25. Dana "Zorana Radmilovića", koji se večeras završavaju u Zaječaru, pripala je Branimiru Brstini za ulogu Dankana u predstavi "Makbet" Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić i izvođenju ansambla Ateljea 212.
Jednoglasnu odluku doneo je žiri koji je radio u sastavu glumac Milija Vuković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (predsednik), književnik i direktor Bitef teatra Miloš Latinović i dramski pisac Željko Hubač.

U obrazloženju je navedeno da je Brstina snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića.
"Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara", ocenio je žiri.
Najbolja predstava zaječarskog festivala, prema oceni publike, jeste "39 stepenika" u režiji Vladimira Aleksića i izvođenju ansambla Pozorišta "Boško Buha".
Nagrada "Krstomir Milovanović" za vizuelni identitet pripala je Pozorištu "Boško Buha" za istu predstavu.
Program 25. Dana "Zorana Radmilovića" obuhvatio je sedam predstava, a u čast nagrađenih večeras će biti izveden komad "Frenki i Džoni" Narodnog pozorišta iz Beograda.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.