Zaječar: Blaže kazne osuđenima za otmicu devojke

Izvor: Blic, 26.Apr.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar: Blaže kazne osuđenima za otmicu devojke

Viši sud u Zaječaru osudio je danas, u ponovljenom postupku, dva muškarca na osam, odnosno devet godina zatvora, zbog otmice Aleksandre Jovanović u oktobru 2008. godine.

Kliment Isaković (45) osuđen je na devet godina, a Đorđe Vasiljković (44) na osam godina zatvora.

Vrhovni sud Srbije je prethodno ukinuo presudu suda u Zeječaru kojom je Isaković bio osuđen na 15, a Vasiljković na 14 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvora.

Otmičari su, kako se navodi u presudi, oteli Jovanovićevu nedaleko od stana u kome je živela i zatvorili je u vikendicu nedaleko od Bora. Potom su od njenog oca tražili otkup od 1,5 miliona evra, ali su je nakon dva dana oslobodili bez otkupa.

Pojedini mediji nedavno su objavili da je Isaković preko branioca zapretio sudiji koja je vodila slučaj da će joj "unakaziti lice i polomiti noge, ukoliko ga ne pusti iz pritvora".

U sudu nisu želeli da govore o tom slučaju iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blaže kazne za otmicu devojke

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2010, 07:11

BOR - Viši sud u Zaječaru osudio je juče, u ponovljenom postupku, za otmicu Aleksandre Jovanović u oktobru 2008. godine, Klimenta Isakovića (45) na devet godina, a Đorđa Vasiljkovića (44) na osam godina zatvora...Vrhovni sud Srbije prethodno je ukinuo presudu suda u Zaječaru kojom je Isaković...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.