Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023, 06:30

(BLOG) Novo nevreme u Srbiji: Jaka oluja u Zaječaru, tokom dana više mesta bilo pogođeno gradom (FOTO, VIDEO))

Danas Online23.07.2023. 00:16

Foto: Beta/Ana Slović
Još jedno olujno nevreme danas je pogodilo veliki deo Srbije, a u popodnevnim satima zahvatilo je Zlatiborski okrug, Kopaonik, Moravički, Raški i Rasinski okrug. Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo hitno upozorenje na vremenske nepogode.
U Srbiji večeras došlo je do nove oblačnosti, koja se premešta iz Slavonije na istok, noseći sa sobom pljuskove, grmljavinu i kratkotrajno jak, olujni vetar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Novo upozorenje RHMZ
Tokom večeri se novo grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji premešta ka zapadu Srbije pa se nakon 20 časova prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima i oko 100 km/h koji može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine.
00.15 RHMZ je izbacio nove informacije o razvoju vremenskih prilika.
U istočnoj Srbiji u narednih sat vremena pljuskovi sa jakom grmljavinom i kratkotrajno olujnim vetrom sa tendencija premeštanja dalje na istok u Rumuniju i Bugarsku. Na jugu Banata prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.
U ponedeljak (24.07.), a posebno u utorak (25.07.) ponovo veoma toplo sa maksimalnim temperaturama u utorak u većini mesta od 36 do 39 °S.
23.59 I u Mladenovcu su ulice poplavljene.
23.29 Kako Danas saznaje, naselja na jugu Beogradu, kao što su Banovo Brdo, Vidikovac, Labudovo brdo i Cerak, trenutno su bez struje.
22.58 Zbog zabrane točenja goriva na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ usled nepovoljnih vremenskih uslova, kao i posledičnog gubljenja aerodromskih slotova, može doći do uticaja na saobraćaj srpske nacionalne avio-kompanije, saopštila je Er Srbija.
22.46 U Zaječaru je pao i jak grad.
22.35 U Beogradu, kao što je i najavljeno, pada kiša sa kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakog pljuska, a odjekuje grmljavina.
22.23 Grad je večeras pričinio štetu i u opštini Požega. Najviše je stradalo selo Roge, u kojem su, prema rečima predsednika opštine, stradali crepovi praktično na objektima u celom selu, javlja RTS.
Međutim, razmere štete od noćnog gradonosnog oblaka će se videti sutra, po danu.
Prvi izveštaji ukazuju na veliku štetu na stambenim objektima u Rogama, gde su stradali i voćnjaci i usevi.
Grad je padao i u još dva sela, ali će ujutru biti sagledane razmere štete.
22.22 RHMZ je izdao novo upozorenje. Opširnije u posebnoj vesti.
22.20 Danas je u Novom Sadu zabeležen veliki broja padova sa visine na teritoriji grada, a najverovatnije zbog pokušaja ljudi da uklone posledice nevremena.
22.18 Kako javljaju građani Zaječara, velika količina vode skuplja se po ulicama grada.
22.17 Nevreme je stiglo u Zaječar gde je lomilo drveće.
21.43 Zbog grmljavine je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ od 21:00 čas zabranjeno snabdevanje aviona gorivom, ali aerodrom nije zatvoren za saobraćaj.
21.39 Šest članova niške stanice Gorske službe spasavanja pronašli su u kanjonu Jerme planinara i u toku je njegova evakuacija.
21.36 Na Zaječar ide jako nevreme sa severozapada, javlja meteorološka kompanija za teritoriju Srbije „Hailz“.
21.34 Jača kiša u Šapcu krenula je nešto pre 21 i 30.
21.00 Na području istočne Srbije i u narednih sat vremena intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom.
20.37 Na području Šumadije, Pomoravlja i Braničevskog okruga u narednih sat vremena intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i gradom sa tendencijom premeštanja ka istoku, javlja RHMZ.
20.35 Olujno nevreme stiglo je u Banja Luku, odakle bi trebalo da pređe u Srbiju.
20.26 Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Niš krenuli su u akciju spasavanja povređenog planinara koji se nalazi u kanjonu Jerme iznad Selišta. U akciju je krenulo šest spasilaca, a zbog težine terena očekuje se da spuštanje povređenog traje par sati, saopšteno je iz GSS-a.
20.21 Na snimcima koji kurže na internetu može se videti i oštećena benzinska pumpa u Kraljevu usled nevremena koje je zadesilo ovaj grad ranije danas.
20.19 Povremena grmljavina i blaga kiša stigla je i u Šabac.
20.00 Na društvenim mrežama građani javljaju da je krupan grad padao i u Arilju, drugi put danas.
19.51 U Nišu je večeras, nešto pre 19 časova, padao grad, a olujni vetar je lomio grane i nosio različite predmete.
19.40 RHMZ je objavio novo upozorenje na nevreme i oluju.
17.49 Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je, na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) na vremenske nepogode, ponovo apelovao na građane da se tokom nevremena pridržavaju mera, bilo da se nalaze na otvorenom ili zatvorenom prostoru.
Kraljevo, Čačak, Leskovac, Niš i drugi gradovi na jugu Srbije prvi su pogođeni kišom i gradom.
Kratkotrajni grad i jak olujni vetar koji su popodne zahvatili Kraljevo naneli su veliku štetu na imovini građana, najviše u selima Adrani, Šumarice, Mrsać, Sirča, Oplenić, odnosno sela uz Zapadnu Moravu, kao i prigradskim naseljima Jarčujak, Grdica, Higijenski zavod, javlja RTS.
Polomljeni su crepovi, prozori, klima-uređaji, oštećena limarija i stakla na mnogo vozila.
Stradale su poljoprivredne kulture i drveće.
U jednom trenutku i u Beograd je stigla kiša. Na društvenoj mreži Instagram pojavio se snimak sa Voždovca na kojem se vidi da je u toj beogradskoj opštini padao grad.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Zaječar,   Raška

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(MAPA) Pratite iz sata u sat: RHMZ izdao novo upozorenje na vremenske nepogode

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023

Početna » Vesti » Društvo » (MAPA) Pratite iz sata u sat: RHMZ izdao novo upozorenje na vremenske nepogode. . . Danas Onlinedanas 00:15. . Foto: FoNet/Marko Dragoslavić. Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo hitno upozorenje na vremenske nepogode.. U istočnoj Srbiji u narednih...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.