Izvor: Piplmetar.rs, 23.Jul.2023, 06:30

(MAPA) Pratite iz sata u sat: RHMZ izdao novo upozorenje na vremenske nepogode

Početna » Vesti » Društvo » (MAPA) Pratite iz sata u sat: RHMZ izdao novo upozorenje na vremenske nepogode


Danas Onlinedanas 00:15

Foto: FoNet/Marko Dragoslavić
Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo hitno upozorenje na vremenske nepogode.
U istočnoj Srbiji u narednih sat vremena pljuskovi sa jakom grmljavinom i kratkotrajno olujnim vetrom sa tendencija premeštanja dalje na istok u Rumuniju i Bugarsku.
Na jugu Banata prestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << padavina i smanjenje oblačnosti.
Upozorenje
Tokom večeri se novo grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije, Bosne i Hercegovine i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji premešta ka zapadu Srbije pa se nakon 20 časova prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom sa udarima i oko 100 km/h koji može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine.
Dalja tendencija premeštanja biće preko područja Beograda, Šumadije i Banata dalje na istok.
Upozorenje važi od 19:43 do 23:43.
Ranije danas izdato je upozorenje zbog nevremena za celu Srbiju.
Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata još danas očekuje jaka grmljavinska aktivnost.
Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku), kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s) i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).
Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Društvo



Naslovna strana
Naslovna strana za 22. i 23. jul 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.
– Maja Nikolić, TV novinarka



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.