Izvor: TvojPortal.com, 04.Sep.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobil koji ide na vodu

/press online/ U vrlo bliskoj budućnosti automobili će drumovima juriti, verovali ili ne, na običnu vodu. Zaječarac Ljubiša Marković (50) izumeo je HHO generator za proizvodnju vodonika. Ovaj mali uređaj, kada se ugradi u automobil (u zavisnosti od tipa i manjih prepravki na karburatoru), štedi od 20 do 50 odsto goriva. Izrada uređaja košta 5.000 dinara

Proka iz Zaječara... Nema para da prijavi patent >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com <<

- Generator je u potpunosti moj izum. Napravljen je od pleksiglasa, prohromske pločice, jednog šrafa, spojnice i dihtunga. Ugrađuje se u automobil ispred hladnjaka - objašnjava Marković svoj izum.
- Kada se sipa voda u generator, elektrolizom se odvajaju vodonik i kiseonik što stvara burnu reakciju koja sabija klipove u motoru i automobil radi na gas vodonika. Nezavisno od toga da li automobil kao pogonsko gorivo koristi naftu, benzin ili plin, motor dobija veću snagu, a brzina se povećava za 30 odsto.
Ljubiša, koji u zaječarskoj Fabrici kablova radi kao izrađivač energetskih kablova, kaže da je ovaj generator isprobao na svim tipovima automobila, da je potpuno bezbedan i jedinstven po tome što je to generator sa hladnim ćelijama. To znači da koristi hladni vodonik, koji štiti motor i ne može da izazove nikakvu eksploziju. Ovaj uređaj radi na samo 10 ampera struje i malo vode, koja kruži kroz sistem.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijapronalazakauto koji ide na voduLjubiša MarkovićHHO generator

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.