70 miliona evra za izgradnju vetroparka na Vrškoj Čuki kod Zaječara

Izvor: TimockeVesti.net, 23.Jan.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

70 miliona evra za izgradnju vetroparka na Vrškoj Čuki kod Zaječara

Švajcarska firma “VP Energy systems” spremna je da uloži 70 miliona evra u izgradnju vetroparka na Vrškoj Čuki kod Zaječara, dogovoreno je na sastanku predsednika Skupštine Grada Zaječara Saše Mirkovića i predstavnika “VP Energy”.
- Rešene su sve nesuglasice koje je ova firma imala sa Gradom Zaječarom za vreme prethodne vlasti u smislu izdavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << svih potrebnih dozvola tako da očekujemo da “prvi ašov” odnosno kamen temeljac “udarimo” već u martu – kaže Mirković, a prenosi tvbest.rs.
Direktor “VP Energy systems” Slobodan Trifunović potvrdio je da je postignut dogovor.
- Zahvalan sam Mirkoviću na kooperativnosti, jer je svima u interesu da konačno realizujemo ovu investiciju u koju ćemo uložiti 70 miliona evra – rekao je on.
Prema procenama, završetak izgradnje vetroparka na Vrškoj Čuki kod Zaječara očekuje se u septembru ove godine.
(Telegraf.rs)

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.