Izvor: RTS, 11.Okt.2023, 16:07

Продужен притвор оцу дечака који је починио мaсовно убиство у "Рибникару"

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду продужило је притвор за месец дана оцу дечака који је 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара. Истим решењем мајци дечака одређена је мера забране прилажења и комуницирања са К. К. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Суд је у образложењу навео да је притвор В. К. продужен услед постојања особитих околности да би у случају боравка на слободи у кратком временском периоду окривљени могао да понови дело.
Као отежавајућу околност суд је узео и то што се В. К. терети за дело за које је прописана казна затвора од преко десет година и да су начин извршења и тежина последица дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.
Истим решењем, мајци дечака, М. К. одређена је мера забране прилажења, састајања или комуницирања са К. К., те је истовремено упозорена да се према њој може одредити тежа мера уколико прекрши изречену забрану.
В. К. се сумњичи да је за тeшко дeло прoтив oпштe сигурнoсти, док је окривљеној М. К. На терет ставља недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
Више јавно тужилаштво у Београду у оптужници против В. К. тражи 12 година затвора, а за мајку детета две и по године. Оптужница је подигнута и против председника и радника стрељане због лажног сведочења – за њих се траже по три године затвора.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.