Zbog vežbanja pijanistkinji preti zatvor

Izvor: Studio B, 12.Nov.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog vežbanja pijanistkinji preti zatvor

Španski tužioci traže više od sedam godina zatvora za mladu pijanistkinju koju je komšinica tužila zbog izazivanja duševnog bola i zagadjivanja životne sredine bukom njenim svakodnevnim višesatnim vežbanjem.

Komšinica, čije ime je navedeno samo kao Sonja B, tvrdi da je trpela od zagadjenja svoje okoline bukom izmedju 2003. i 2007. godine zbog toga što je Laia Martin, koja je živela ispod nje, pet puta nedeljno vežbala klavir po osam sati dnevno. Ovo se dogadjalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u mestu Pučserda u Kataloniji.

Martin (27) koja je sada profesionalni koncertni pijanista, odbacila je tvrdnje da je toliko često svirala kod kuće, i rekla da je redovno uzimala časove u drugim gradovima.

Kako prenosi španski list El Pais komšinica je rekla na sudu da sada mrzi klavire i da se na kraju preselila.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preti joj zatvor zbog buke od sviranja klavira

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2013

Španski tužioci traže preko sedam godina zatvora za mladu pijanistkinju koju je komšinica tužila zbog izazivanja duševnog bola i zagađivanja životne sredine bukom njenim svakodnevnim višesatnim vežbanjem...Komšinica, čije ime je navedeno samo kao Sonja B, tvrdi da je trpela od zagađenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.