Zakon o radu će obuhvatiti samo Milicu Petrović, radnicu u trafici na Voždovcu

Izvor: Njuz.net, 23.Jul.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o radu će obuhvatiti samo Milicu Petrović, radnicu u trafici na Voždovcu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 23. jul 2014, (Njuz) – Nova pravila koja donose izmene Zakona o radu osetiće samo Milica Petrović (51), zaposlena u trafici na ćošku Ustaničke i Ljermontove u Beogradu, saznaje Njuz. Reforma Zakona bi trebalo da poveća efikasnost gospođe Petrović, što bi dovelo do oporavka trafike, i samim tim indirektno i celokupne srpske privrede.
Stručnjaci se slažu da bi novine u Zakonu o radu trebale pozitivno da utiču na profit trafike „Komša 4″ i povećaju investicije građana.
- Kada se izuzmu svi oni na koje Zakon o radu ne utiče zbog posebnih ugovora, dakle sva javna i privatna preduzeća, ostaje Milica Petrović. Prema novim pravilima, sada je lakše otpustiti Milicu, što će u teoriji pozitivno uticati na njen odnos prema radu u trafici, kaže profesorka Danica Popović, ekonomistkinja.
- Do sada sam nekako nevoljno radila 45 sati nedeljno za 19.000 dinara, ali verujem da ću već od jula raditi mnogo bolje znajući da mogu da budem otpuštena u svakom trenutku, kaže gospođa Petrović, inače diplomirana arheološkinja.
Milica veruje da će neke stavke u Zakonu ipak biti malo labavije primenjivane i da će nekada za vreme svog radnog veka moći da ode i na odmor.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.