Za večerašnji koncert Nika Kejva u „Areni“ prodato 7.000 karata

Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za večerašnji koncert Nika Kejva u „Areni“ prodato 7.000 karata

Nik Kejv, poznati australijski muzičar, sa svojim bendom „The Bad Seeds" održaće koncert večeras u „Beogradskoj areni".

Oni će tom prilikom promovisati svoj novi album „Dig, Lazarus, Dig!!!", koji je objavljen početkom ove godine. Kejv je sinoć nastupio na Festivalu „Vip in music", na jezeru Jarun u Zagrebu, a večeras će se predstaviti beogradskoj publici. Sudeći po dosadašnjoj prodaji karata, očekuje se da će u „Areni" više od 7.000 fanova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uživati u spektaklu. Dvadeset najbržih čitalaca koji danas od 14.10 do 14.20 pozovu broj telefona 011/3334-666 dobiće po dve karte.

Karijera rok ikone

Nik Edvard Kejv rođen je 22. 9. 1957. godine. Njegova majka je bila bibliotekarka, a otac profesor engleskog. Ima dva starija brata i mlađu sestru.

Muzikom je počeo da se bavi 1973. kada je sa kolegama sa studija počeo da obrađuje popularne pesme Dejvida Bouvija, Lu Rida, „Roxy musica"...

lNakon što je prekinuo studije slikarstva 1977, bend je nazvao „The Boys Next Door", koji je zatim 1980. preimenovao u „Birthday party". Grupa se seli u London, zatim u Zapadni Berlin.

Kejv je zavoleo rokenrol zato što je smatrao da je revolucionaran i da može da promeni ljude, te je sa Mikom Harvijem 1984. oformio novi bend „The Bad Seeds", sa kojim je do sada objavio 14 albuma. Grupa je dobila ime po filmu „Bad Seed" Mervina Li Roja.

Kejv se dokazao i u književnosti i na filmu. Objavio je pet knjiga, sarađivao sa rediteljem Vimom Vendersom, glumio je i u filmovima „Ghosts ... of the Civil Dead" i „Johnny Suede". Napisao je scenario za film „The Proposition" i radio muziku za nekoliko filmova.

lKejv se na koncertima neurotično bacao po bini, podrigivao, vrištao, povraćao... i 1983. se grupa „Birthday party" raspala, navodno zbog prezasićenosti alkoholom i drogama ključnog dvojca Nika Kejva i Rolanda Havarda.

Poslednji album „Dig Lazarus Dig!!!" Kejv je objavio početkom ove godine i sa njega se odmah izdvojio istoimeni singl. Na albumu se nalazi 11 pesama, od kojih će većinu predstaviti publici večeras u „Beogradskoj areni".

lLjubav. U Sao Paolu je sa Vivijen Karneiro 1991. dobio sina, a drugog sina dobio je iz veze sa jednom Australijankom i njemu je dao ime Džetro, po grupi „Jethro Tull". Devojka koju je oženio je njegova sadašnja supruga, britanska manekenka Suzi Brik, s kojom ima blizance. Ipak, najpoznatija veza, koja doduše nije dugo trajala, bila je sa pevačicom Pi Džej Harvi devedesetih godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Thank you in Serbian

Izvor: B92, 02.Jun.2008, 13:37

Legendarni australijski muzičar Nik Kejv, u pratnji sastava "Bad Seeds", održao je 4. juna nezaboravan koncert u Beogradskoj areni...18 godina posle njegovog poslednjeg nastupa u Beogradu, Nik Kejv je 4. juna u Areni održao koncert u okviru promotivne turneje za novi album "Dig, Lazarus, Dig!!!",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.