Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 06:55

WAFA: ИДФ убиле двоје палестинске деце у кампу Џенин; Хамас: Из израелских затвора данас ће бити ослобођено 30 затвореника

Извор близак палестинском Хамасу изјавио је за Агенцију Франс прес да је та исламска организација пристала на продужење примирја за четири дана. Тридесет затвореника биће пуштено из израелских затвора, објавио је Хамас на свом Телеграм каналу. Канцеларија израелског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштила је да је добила списак са именима отетих Израелаца које Хамас треба да ослободи данас током дана, што је шеста групу талаца која ће бити ослобођена у оквиру привременог примирја у Гази. Сукоби у Џенину на Западној обали, ухапшено 20 Палестинаца, рањено шест, укључујући двоје деце. У оквиру напада на камп у граду Џенин, убијена двојица палестинских дечака, јавља WAFA.
Палестинска група Хамас ослободила је током јучерашњег дана 10 Израелаца и два држављанина Тајланда из Појаса Газе. Са друге стране, Израел је пустио још 30 палестинских затвореника, од којих 15 жена и 15 деце.

Пре нове размена талаца и заробљеника, израелска војска и припадници Хамаса међусобно су се оптуживали за нападе и прво "озбиљно" кршење примирја.
Након што је после четвродневног прекида ватре примирје између Израела и Хамаса продужено за 48 сати, министар спољних послова Катара Маџид ел Ансари изјавио је да његова земља ради на продужетку мира. 
Шефови израелске и америчке обавештајне службе се такође налазе у Катару, где разговарају о могућим наредним корацима у примирју.
Клуб палестинских затвореника је, истовремено, саопштио да је број ухапшених Палестинаца на Западној обали од 7. октобра порастао на 3.290, укључујући 125 жена и 145 деце.
За то време, Уједињене нације предложиле су отварање прелаза Керем Шалом да би се омогућила испорука хуманитарне помоћи из Израела у Газу, док је први од три америчка војна авиона са помоћи слетео у Египат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.