Izvor: Njuz.net, 06.Nov.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićev proboj do RTS-a ulazi u udžbenike istorije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 6. novembar 2019, (Njuz) – Hrabri proboj predsednika Srbije Aleksandra Vučića do emisije “Upitnik” na Radio televiziji Srbije biće vrlo brzo uvršten u udžbenike istorije za osmi razred osnovne škole.
Vučićev čin bio je toliko herojski da je Ministarstvo prosvete odlučilo da se lekcija o tome nađe već u sledećem izdanju udžbenika.
– Istorija se piše pred našim očima. Proboj predsednika Vučića kroz nepregledne eskadrone opozicije i studentske horde >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << smrti ravan je proboju Solunskog fronta ili pobedi kod Velbužda. Zato je jako bitno da se naša deca upoznaju sa ovim događajem što ranije i da nauče sve o tome – saopštili su iz Ministarstva prosvete.
U tom ministarstvu takođe kažu da su konsultovali više istoričara, te da su oni već počeli da pišu lekciju o proboju takovskog fronta.
– U pisanje ove lekcije biće uključeni stručnjaci za vojnu strategiju, geopolitiku, opoziciju i druge neophodne discipline kako bi lekcija bila što preciznija i istinitija. Samo uz takav pristup biće moguće dočarati deci koliko je predsednik neustrašiv, ali i koliko dobro poznaje taktike i strategiju koje su bile potrebne za proboj opozicionog obruča – kažu u ministarstvu.
Kako Njuz saznaje, nakon lekcije o proboju do RTS-a, u udžbenike će retroaktivno biti dodate i lekcije o feketićkoj golgoti, zatim obrenovački boj protiv poplave, kao i opsada predsedništva.
Nenad Milosavljević
The post Vučićev proboj do RTS-a ulazi u udžbenike istorije appeared first on Njuz.net.

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.