Vlada kažnjava Poverenika zbog toga što je kaznio Dulićevo Ministarstvo, Poverenik najavljuje kažnjavanje Vlade

Izvor: Njuz.net, 07.Jul.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada kažnjava Poverenika zbog toga što je kaznio Dulićevo Ministarstvo, Poverenik najavljuje kažnjavanje Vlade

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePoverenik sada namerava da kazni Vladu koja ga je kaznila jer je kaznio Vladino Ministarstvo

BEOGRAD, 7. jul 2011. (Njuz) - Vlada Republike Srbije na danas održanoj sednici izrekla je kaznu od 280.000 dinara Rodoljubu Šabiću povereniku za informacije od javnog značaja nakon što je ovaj juče kaznio sa 180.000 dinara nekadašnje Ministarstvo životne sredine na čijem je čelu bio Oliver Dulić jer i dalje krije podatke o javnim nabavkama.
- Iako Vlada praktično ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da kažnjava, danas smo jednoglasno odlučili da izmenimo tu praksu i kaznimo poverenika jer ne veruje našem ministru na časnu reč da je kampanja „Očistimo Srbiju“ koštala 500.000 evra, a sajt 25.000 evra - rekao je premijer Mirko Cvetković u obraćanju novinarima nakon sednice.
Na ovu vest je odmah reagovao poverenik Rodoljub Šabić:
- Ako me kazne ja ću kazniti njih jer ja na to po zakonu imam pravo - rekao je za Njuz Šabić i dodao: - Videćemo ko će duže izdržati.
Tim povodom oglasio se i ministar Dulić:
- Poverenik može da me kažnjava koliko god želi, mene je birala Vlada koja je danas kaznila njega, a Vlada je po izvršnoj vlasti iznad svih.
Da podsetimo, poverenik kojeg je kaznila Vlada se finansira iz džepova poreskih obveznika, a Vladu koju poverenik Šabić planira da tuži se takođe finansira iz džepova poreskih obveznika. Što se ministra Dulića tiče, kojeg je poverenik već kaznio, njegovo Ministarstvo se finansira iz džepova poreskih obveznika.
- Ako me kazne i nakon što ja kaznim njih, ne preostaje mi ništa drugo nego da kaznim sve građane jer su oni birali vlast koja je birala Vladu koja hoće mene da kazni jer sam kaznio njihovo Ministarstvo - zaključio je poverenik Šabić.
Da sve nije tako crno, pokazuje podatak da se u budžet Republike Srbije ovim krugom kažnjavanja slilo oko 460.000 dinara, koji će u budžet biti uplaćeni iz budžeta Republike Srbije.
Miroslav Vujović

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šabić kažnjava državu

Izvor: Politika, 07.Jul.2011

Novčane kazne zbog nedavanja informacija od javnog značaja za ministarstva finansija, poljoprivrede, Državno veće tužilaca, EPS....Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, izrekao je za godinu dana 20 kazni od po 180.000 dinara i 44 kazne od...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.