Izvor: Njuz.net, 26.Avg.2017, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije predlaže da svaka lična karta ima Vučićevu sliku

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 24. avgust 2017, (Njuz) – Vlada Srbije predložila je danas da lična karta svakog građanina naše zemlje sadrži sliku predsednika Aleksandra Vučića.
Prema rečima premijerke Ane Brnabić Vlada se na ovaj korak odlučila nakon zaključka da će fotografija Aleksandra Vučića u svim ličnim kartama doprineti jačanju kulta nacionalnih simbola Srbije.
– Lična karta je javna isprava kojom građani dokazuju svoj identitet. Ali, šta vam ona govori bez Vučićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << fotografije? Da li bilo ko od vas oseća da je lična karta iz Srbije i da li oseća neku vezu sa njom kada vidi sliku nekog običnog građanina? Međutim, kada bi u ličnoj karti bila fotografija predsednika Vučića sigurno biste znali da je ispred vas nešto što je srpsko, nešto što ima izražen nacionalni identitet i nešto zbog čega osećate ponos – objasnila je premijerka.
– Predlog Vlade je da svaka lična karta obavezno sadrži Vučićevu sliku, dok bi slika vlasnika bila opciona. Ukoliko neko želi i svoju sliku u ličnoj karti zakon mu to neće uskratiti. Verujem da će ovaj korak motivisati veliki broj mladih ljudi da što pre izvade ličnu kartu i da će kod to kod njih izazvati osećaj nacionalne pripadnosti, odnosno da će ih navesti da ostanu u Srbiji nakon završetka školovanja – rekla je Brnabić.
Premijerka je dodala kako veruje da troškovi zamene lične karte neće predstavljati problem za građane jer ih, prema najavama predsednika, uskoro očekuje rast plata veći nego ikad.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Ana Brnabić predlaže da se kasarne ukrase fikusima kako bi se ojačao kult premijera

Izvor: Njuz.net, 26.Avg.2017

BEOGRAD, 23. avgust 2017, (Njuz) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da smatra da bi u kasarne, osim fotografija predsednika Aleksandra Vučića, trebalo staviti i fikus, kako bi kod vojnika ojačao kult premijera, saznaje Njuz.. Ona smatra da je stavljanje Vučićevih slika dobra polazna...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.