Beskućnik, a plejboj i milijarder

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnik, a plejboj i milijarder

Beskućnika Nikolu Bergrina (50) od ostalih beskućnika razlikuje “samo” to što ima bogatstvo vredno 1,5 milijardi funti (1,8 milijardi evra). On nema ni kuću ni automobil, pa čak ni ručni sat... Ono malo njegovih ličnih stvari može da stane u papirnatu kesu.

Pre 12 godina odrekao se stana u Njujorku i ostrva i krenuo da luta po svetu. Izlazio je sa najlepšim devojkama i odsedao je u najluksuznijom hotelima. Događa se da za meseca dana promeni 14 gradova, i to sve dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se njegovo poslovno carstvo širi, a i nedavno je pazario akcije "Burger kinga” za 881 milion funti.

- Posedovanje stvari nije interesantno. Živeti u velikim kućama i pokazivati da sam bogat nije privlačno. Sve što posedujem je privremeno, jer mi smo ovde samo nakratko. Samo će naša dela večno trajati - kaže ovaj tajkun francusko-nemačkog porekla za "Dejli miror”.

Bergrin je rođen u Parizu 1961. u dobrostojećoj porodici. Njegov otac Hajnc, Jevrejin, trgovao je umetninama i družio se sa Pablom Pikasom. Svoju buntovničku crtu pokazao je još u školi, kada je zbog neposlušnosti izbačen iz internata u Švajcarskoj. Poznato je i njegovo obećanje da ne želi da nauči ni reč engleskog, jer je to jezik imperijalizma. Na kraju je, ipak, upisao finansije na Univerzitetu u Njujorku.

Hedž fond "Alfa investment menadžment” osnovao je 1988, a nešto kasnije i "Bergrin holdings”, koja se bavi kupovinom kompanija. Nikad nije otkrio zašto, ali 2000. je razdelio veći deo svog bogatstva.

Druži se sa bogatima i slavnima, jednom godišnje priređuje zabavu povodom dodele nagrade Oskar, a među zvanicama su i Leonardo Dikaprio, Paris Hilton....

Nikola troši milione na dela Endija Vorhola i Demijena Hersta, a zatim ih poklanja muzejima. U 2011. je potrošio 12 miliona funti na kampanju za spasavanje Kalifornije od dugova.
Pogledaj vesti o: Playboy

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milijarder, a beskućnik!

Izvor: Mondo, 09.Apr.2012

Beskućnika Nikolu Bergrina (50) od ostalih beskućnika razlikuje “samo” to što ima bogatstvo vredno 1,5 milijardi funti.

Nastavak na Mondo...

Milijarder, a beskućnik!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012

Beskućnika Nikolasa Bergruena (50) od ostalih beskućnika razlikuje “samo” to što ima bogatstvo vredno 1,5 milijardi funti...Bogataš Nikolas Bergruen je čovek koji ne iskorišćava svoj novac. On ne poseduje kuće ni skupocene automobile, par sitnica koje ima uvek nosi sa sobom u papirnoj vrećici...Nikolas...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.