VAŠA MACA IMA NEOČEKIVANE NAPADE ENERGIJE?! Opustite se - Za njeno ludilo postoji naučno objašnjenje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2020, 09:53

VAŠA MACA IMA NEOČEKIVANE NAPADE ENERGIJE?! Opustite se - Za njeno "ludilo" postoji naučno objašnjenje!

Nemate razloga za brigu!

Dobro je poznato da mace imaju "žute minute", ali ovo je stvarno hit! Mačka odjednom skoči, počne da trči u krug, penje se na šta stigne, trči između nogu, ide vamo-tamo... Kao da je pošašavila!

Naučnici su se pozabavili ovim mačijim fenomenom i došli do jednostavnog zaključka. Krznene lepotice spavaju po 10-12 sati dnevno, a kada se probude dobiju napad energije i počinju hiperaktivno da jure i skaču.

Veterinari veruju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je ovakav "napad energije" posledica njihove potrebe za lovom. Oni veruju da je reč o predatorskim nagonom koji počinje glađu i potrebom za hranom, pa mačka kreće u lov.

Nažalost, kućne mačke nemaju urođenu potrebu za lovom, jer redovno dobijaju hranu. Ovo "mačije ludilo" je upravo to: traženje plena, sakrivanje, opažanje, prikrivanje, čekanje, eksplozivni trk, hvatanje plena i ubijanje.

Dakle, kada sledeći put maca dobije "cat zoomies" sedite i uživajte u predstavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.