UPRAVO PRODATO! Kad on nažvrlja reči pesme na papiru, to vredi MILION DOLARA - bukvalno! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 09:35

UPRAVO PRODATO! Kad on nažvrlja reči pesme na papiru, to vredi MILION DOLARA - bukvalno! (VIDEO)

Dobro, lepa pesma...

Rukom pisane beleške Pola Mekartnija za pesmu Bitlsa, "Hey Džud", prodate su u petak na aukciji za 910.000 dolara, devet puta više od prvobitne procene, objavila je aukcijska kuća Julien's Auction.

Pre prodaje je Džejson Votkins, muzički stručnjak aukcijske kuće, Mekartnijeve na brzinu nabacane beleške za studijsko snimanje pesme "Hey Džud 1968. ocenio vrlo retkim i vrednim.

"To je čuvena pesma koju svi znaju", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Votkins. "Ti rukom napisani stihovi korišćeni su u studiju kao smernice dok su je snimali."

Drugi predmet koji je na aukciji putem interneta postigao visoku cenu, 200.000 dolara, bila je opna za bubnjeve sa logom Bitlsa koju je engleska grupa koristila na prvoj američkoj turneji 1964.

Ti predmeti su bili među 250 ponuđenih na onlajn aukciji "Bitlemanija" povodom 50 godišnjice razlaza grupe.

Pepeljara koju je bubnjar Bitlesa Ringo Star koristio u londonskom studiju za snimanje "Abbey Road", prodata je za 32.500 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.