U 69. godini i bez donjih ekstremiteta osvojio Mont Everest! Ovo je priča za sve lenje ljude koji govore da nešto ne mogu...

Izvor: Prva.rs, 19.Maj.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 69. godini i bez donjih ekstremiteta osvojio Mont Everest! Ovo je priča za sve lenje ljude koji govore da nešto ne mogu...

Godine 1975. ostao je bez donjih ekstremiteta, ali to ga nije sprečilo da ostvari san koji je davno zacrtao – da osvoji Mont Everest! Te godine ga je na vrhu visine od 8 000 kilometara zadesila oluja, zbog koje je izgubio ob noge.
Godinama kasnije mu je trebalo da se vrati u normalu, a kada su mu ugradili proteze, poželeo je ponovo da osvaja vrhove sveta. Nakon što je ukinuta zabrana za dvostruko amputirane osobe, smatrajući je diskriminatorskom, Nepalac Ksa Bojia je krenuo u ostvarenje sna. I danas je ponosni osvajač Monta Everesta, a svima nama može poslužiti kao inspiracija pri rešavanju svih životnih nedaća.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.