Tesla je odrastao okružen ženama: A ovako su izgledale sestre genija iz Smiljana

Izvor: Press, 29.Maj.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla je odrastao okružen ženama: A ovako su izgledale sestre genija iz Smiljana

Nikola Tesla je jedan od najznamenitijih naučnika u istoriji. Otkrićima je preokrenuo tok naše civilizacije. O naučniku iz Smiljana najviše znamo iz knjiga, a samo je nekolicina ljudi imala priliku da Nikolu upozna izbliza. Među njima su bile njegove tri sestre.
фото: зена.блиц.рс
У животу иноватора значајно место >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << је заузимала мајка Ђука, као и отац Милутин и брат Дане Тесла. А биле су ту и оне, Николине сестре.
МАРИЦА ТЕСЛА ПРОФИМЕДИЈА
Сестра Марица била му је веома физички слична. Она и Никола делили су карактеристичне црте лица. Проналазач полифазног система, обртног магнетског поља, асинхроног мотора, синхроног мотора и Теслиног трансформатора, растао је и уз сестру Ангелину.
АНЂЕЛИНА ТЕСЛА ПРОФИМЕДИЈА
А његово одрастање пратила је и сестра Милка. Живот првог Србина који је номинован за Нобелову награду (десило се до 1937. године), и након смрти изазива праве контроверзе.
МИЛКА ТЕСЛА ПРОФИМЕДИЈА
И док његови проналасци не прати никакав знак питања, остале сфере његовог живота су и даље мистериозне. Какав је био Никола изван поља науке? Особењак или једноставан човек? Запањујућом пажњом се прати сваки траг из његове биографије.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.