Izvor: Beta, 29.Apr.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti evakuisani zbog sumnjivog mirisa gnjilog durijana

Više od 500 studenata i nastavnika evakuisano je sa jednog univerziteta u Melburnu, u Australiji, zbog sumnjivog mirisa za koji se mislilo da je od plina, a ispostavilo se da potiče od gnjilih plodova durijana zaboravljenih u biblioteci Tehnološkog instituta.Vatrogasci su rekli da se miris širio kroz ventilacioni sistem, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).Durijan je tropsko voće prepoznatljivo po snažnom mirisu i ljusci prekrivenoj trnjem.BBC navodi da je ljudima obično potrebno navikavanje na karakterističan miris ovog voća, cenjenog u Jugoistočnoj Aziji.Časopis Instituta Smitsonijan je miris ovog voća opisao kao "sličan terpentinu i luku, uz dodatak mirisa sportskih čarapa".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNIVERZITET U MELBURNU EVAKUISAN ZBOG SMRADA: Uplašili se da je hemijski gas, ali nećete verovati šta je u stvari bilo

Izvor: Kurir, 29.Apr.2018

Više od 500 studenata i profesora evakuisano je sa Univerziteta u Melburnu zbog jakog i neprijatnog mirisa za koji su posumnjali da potiče od hemijskog gasa, ali se ispostavilo da je za sva kriva - trula tropska voćka, koju su vatrogasci-spasioci pronašli u ormaru u univerzitetskoj biblioteci.

Nastavak na Kurir...

Studenti evakuisani zbog sumnjivog mirisa gnjilog durijana

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2018

Više od 500 studenata i nastavnika evakuisano je sa jednog univerziteta u Melburnu, u Australiji, zbog sumnjivog mirisa za koji se mislilo da je od plina, a ispostavilo se da potiče od gnjilih plodova durijana zaboravljenih u biblioteci Tehnološkog instituta...Vatrogasci su rekli da se miris širio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.