Seksi manekenka i fudbaler ne mogu da imaju važeći brak, a razlog za to je bizaran

Izvor: Press, 31.Maj.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seksi manekenka i fudbaler ne mogu da imaju važeći brak, a razlog za to je bizaran

Glamur model Lora Lakol i fudbaler Junan O' Kejn planiraju da se venčaju u junu. Međutim, njihovo venčanje neće biti po zakonu, jer ne veruju u Boga.
foto: blic.rs
Lakol (27) iz Belfasta i O'Kejn (26), fudbaler Lids Junajteda Azakazali su venčanje u luksuznom hotelu 22. juna.
Pošto oni žele "nereligiozno" venčanje i ne žele da imaju odvojeno građansko venčanje, da bi njihov brak bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << važeći moraće da se za to izbore na sudu.
 
Foto: ProfimediaJunan O Kejn



Lora Lakol je pokrenula sudski spor protiv vlasti u Belfastu, jer Severna Irska za razliku od Škotske i Republike Irske, humanistička venčanja ne priznaje ako se par ne venča i kod matičara. Ovakva venčanja ne priznaju ni Engleska ni Vels.
Nakon venčanja u anglikanskoj crkvi, na primer nije neophodno i venčanje kod matičara.
- Mi smo humanisti i želimo da imamo ceremoniju koja odražava to kakvi smo kao ljudi. Mi mislimo da humanistička venčanja treba da budu priznata u Severnoj Irskoj. Bilo da smo u manjini ili većini, treba da imamo ista prava - rekla je ona u petak pre ulaska u sudnicu.
 




Ona je rekla da se nada pozitivnoj presudi i da misli da će ovakvim potezom dati šansu i drugima da imaju venčanu ceremoniju kakvu žele.
Humanisti se definišu kao nereligiozne osobe. Za razliku od venčanja pred matičarem, humanistička venčanja su veoma personalizovana.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.