Izvor: Njuz.net, 18.Apr.2024, 15:23

Šapić najavio da će svi beogradski đaci dobiti po 2.000 evra za kupovinu diplome

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 18. april 2024, (Njuz) – Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada, saopštio je danas novinarima da će svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiti umesto udžbenika po 2.000 evra. On je tom prilikom objasnio da je ideja da se ta novčana pomoć iskoristi za kupovinu fakultetske diplome.
– Odlučili smo da odemo korak dalje i da umesto udžbenika, svakom detetu koje ide u beogradsku osnovnu ili srednju školu, obezbedimo novac za kupovinu diplome. Verujemo da će to značiti i roditeljima jer neće morati da ulažu novac i vreme u obrazovanje svoje dece – istakao je Šapić.
On je naveo da će u slučaju da su diplome nekih fakulteta skuplje od 2.000 evra, grad subvencionisati njihovu kupovinu....

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni udžbenici, pomoć od 20.000 dinara za đake, stipendije: Ovo je sve što učenici u Srbiji mogu dobiti, a sada REŠAVAMO SVE NEDOUMICE

Izvor: Blic, 19.Apr.2024, 04:23

Umesto besplatnih udžbenika, svi beogradski đaci dobiće u septembru po 20.000 dinara, a Ministarstvo prosvete objavilo je da će i ove godine obezbediti besplatne udžbenike za osnovnu školu i druga nastavna sredstva iz udžbeničkih kompleta, koje su škole izabrale za školsku 2024/2025. godinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.