Izvor: Njuz.net, 10.Apr.2023, 17:41

Šapić najavio da će svakog petka saopštavati nove cene karata za gradski prevoz

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 10. april 2023, (Njuz) – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će, počev od 14. aprila, svakog petka saopštavati građanima nove cene karata za gradski prevoz. On je tom prilikom objasnio da će pored novih cena karata Beograđanima na svakih sedam dana saopštavati i koje vrste karata će biti u opticaju za tu nedelju. Prema Šapićevim rečima, i vreme u koje će građani moći da saznaju sve ove informacije neće biti fiksirano, već će se saopštavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << na svakih sedam dana.
– Prosto je nemoguće da se unapred odrede sve vrste karata i njihove cene pa ćemo, u zavisnosti od iskustava iz prethodne nedelje i predviđanja za narednu određivati koliko će koštati karte, kao i da li ćemo te nedelje imati recimo samo dnevne i mesečne, ili samo dnevne, a možda i samo one koje važe 90 minuta – rekao je gradonačelnik uz napomenu da će povremeno važiti i nedeljne karte.
– Način na koji će korisnici moći da kupe karte će se takođe menjati na nedeljnom nivou o čemu će građani biti obaveštavani. Nekada će to moći da se uradi samo na trafici, nekada i putem SMS-a i aplikacije, a imamo ideju da u nekom momentu i sve tri opcije za kupovinu karata budu građanima na raspolaganju – izjavio je Šapić.
– Postoji ideja da i trase autobusa menjamo na svakih sedam dana, ali da ne bismo dodatno zbunjivali građane sa tolikom količinom obaveštenja odjednom, zaposlićemo još 1,000 pripadnika komunalne policije, takozvanih “belih”, koji će ići od stanice do stanice i sve putnike obaveštavati o tome koji autbus te nedelje staje na njihovom stajalištu – dodao je prvi čovek prestonice.
On je istakao da će penzioneri i svi oni koji imaju više od 65 godina imati posebne pogodnosti jer će se o tome da li je prevoz za njih besplatan ili ne odlučivati na dvonedeljnom nivou.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

Šapić: Maksimalno sniženje cena karata je pokušaj vraćanja poverenja građana u svoj grad

Izvor: Danas, 10.Apr.2023

Naša je odluka da maksimalno spustimo cene karata u javnom prevozu, ali slušamo i sugestije građana i reagujemo na njih kako bismo došli do najboljeg rešenja. Ovde nema nikakvog biznisa niti može da bude isplativo, ovo je cena vraćanja poverenja građana u svoj grad, izjavio je gradonačelnik...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.