Samba i rumba na karnevalu u Strumici uz 50.000 posetilaca

Izvor: Beta, 18.Feb.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samba i rumba na karnevalu u Strumici uz 50.000 posetilaca

Najveći karneval u Makedoniji sa više od 2.000 raznoliko maskiranih učesnika i oko 50.000 posetilaca održan je makedonskom gradu Strumica.Ulicama Strumice sinoć su, na centralnom dogadjaju trodnevnog karnevala, prodefilovale maske, u sedam kategorija, iz Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Bugarske, Nemačke, ali i ostrva Aruba sa Holandskih Antila.Pred početak karnevalske povorke grupa iz Nemačke je priredila šou sa vatrom, a atraktivni gosti sa Arube su u stilu karnevala u Riju zaigrali sambu i rumbu.Karnevalu je prisustvovao i premijer Makedonije i dugogodišnji gradonačelnik Strumice Zoran Zaev, kojem je predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Ferdinand Ban der Kron uručio medalju ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Strumički karneval posetilo 50.000 ljudi (FOTO)

Izvor: Blic, 18.Feb.2018

Međunarodni karneval koji je ovog vikenda održan u Strumicama u Makedoniji okupio je oko 2.000 učesnika i više od 50.000 posetilaca iz svih zemalja regiona.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.