STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA: Klepetan poranio kod Malene! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARA LJUBAV ZABORAVA NEMA: Klepetan poranio kod Malene! (VIDEO)

Klepetan savladao sve prepreke...

Jedna od najljepših ljubavnih priča u Hrvatskoj i regionu, iako se radi o pticama, i ove je godine dobila svoj nastavak.

Popularni Klepetan je sletio u dobro poznatu Brodsku Varoš gde se vratio 17. godinu zaredom.

- Iznenadio me u 15 sati. Došla je grupa njih sedam roda, kružili su okolo. Dvojica su sletela dole na igralište. Rekoh, nije vrag da je došao pre - ispričao je svoje iznenađenje Stjepan Vokić bez kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove priče ne bi ni bilo.

Vokić, 72-godišnji udovac i penzionisani domar mesne škole, pre punih 26 godina započeo je brigu o Malenoj.

Pronašao ju je pored bare ranjenu lovačkim mecima. Zimi joj je osigurao mesto za život u garaži, a čim dođe toplo vreme - Vokić joj sagradi veliko gnezdo na krovu kako bi imala gde da dočeka Klepetana.

Ove godine je Klepetan došao ranije nego ikada. Šta je tačno razlog tome, ne zna ni Vokić.

- Ovo je najranije u ovih 17 godina. Gledao sam da li je to on ili nije na igralištu… Rekoh, uzeću kofu s mesom. Ako priđe, onda je on - priča Stjepan.

S obzirom na to da rode, pa tako i Klepetan, prelete oko 15.000 kilometara od Kejptauna u Južnoj Africi gde provode zime, nije ni čudo da je meso ono čemu neće moći da odole.

- Eno, celo jutro su u gnezdu, čačkaju se kljunovima. Noge su mu jako prljave, možda i crne od krvi. Nije čudo, koliki je put prešao… - kaže Vokić.

Zbog ljubavi na daljinu i neopisive vernosti ove dve rode su u regionu postale pravi poznati par a prošle godine su o njima pisali i brojni strani mediji. Vokić se nada da će, s obzirom na svoje godine, još neko vreme moći da brine o rodi koja ne može da leti kao i o njenom dečku koji joj se svake godine vraća.

Inače, ptice su najverniji partneri u životinjskom svetu. One mogu biti toliko vezane za svoje životne izabranike da u slučaju razdvajanja ili smrti i same uginu "slomljenog srca".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.