SOS Kanal ide u istoriju, dolazi SOS Kanal Plus

Izvor: Mondo, 08.Feb.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOS Kanal ide u istoriju, dolazi SOS Kanal Plus

Posle više od dve decenije postojanja sportska televizija SOS Kanal menja ime.

Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija ilustracija

SOS (Sve o sportu) Kanal je bio prva sportska televizija na Balkanu koja se bavila samo domaćim sportom, izveštavajući sa utakmica u svim rangovima takmičenja.

Ova televizija bila je pokretač mnogih društvenih akcija, promovisala je sport za decu, izveštavala sa najvažnijih sportskih takmičenja, sa fudbalskih, košarkaških, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odbojkaških, rukometaških, vaterpolo utakmica i davala je prostor i takizvanim "manjim" sporotvima, kakvi su karate, aikido, rvanje, džudo, stoni tenis... Bilo je tu i raznoraznih, sada već, kultnih snimaka i emisija...

"Ponosan sam na sve ono što je SOS Kanal, sam bez ičije pomoći, učinio na afirmaciji sprskog sporta, kao i brojnim edukativnim akcijama koje smo organizovali u prethodne 22 godine i SOS kanal s pravom učinili javnim servisom srpskog sporta. Zahvalan sam kolegama sa kojima sam godinama sarađivao i gledaocima koji su nas sve ove godine pratili i podržavali. Uveren sam da je ovakva televizija potrebna Srbiji, posebno sportovima koji su jedino publicitet imali na ovom kanalu i da će SOS kanal plus umeti da iskoristi ogroman potencijal, imidž i reputaciju koju je SOS Kanal stekao u srpskoj sportskoj javnosti afirmišući sportski duh, zdravlje, talenat, znanje, lepo ponašanje...", izjavio je osnivač SOS Kanala Dragiša Kovačević.

Nova sportska televizija, koja najavljuje da će nastaviti tradiciju SOS Kanala, zvaće se SOS KANAL PLUS, a direktor i glavni urednik biće nekadašnji novinar u sportskoj redakciji RTS-a i bivši pomoćnik ministra sporta Aleksandar Milutinović.

Kovačević u saopštenju nije naveo da li se on povlači sa mesta prvog čoveka ove televizije, niti da li će biti promenjea uređivačka politika i programska šema, odnosno da li će pojedine emisije, poput "Tottal soccer-a" ili "Sos koša" i dalje postojati.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.